Han gjenskaper Amiga-versjonen av Dune II fra bunnen av

Vi har snakket med tidligere Westwood-utvikler Bob Koon.

Bob Koon var ansatt hos Westwood Studios, og var med å skape det grensesprengende sanntidsstrategispillet Dune II. Dette spillet regnes som det første «moderne» spillet i sjangeren, og det er fortsatt lett å finne spillets DNA i moderne sanntidsstrategispill. Koons hovedoppgave var å overføre spillet til Amiga.

Mens Amiga-versjonen fikk en god mottakelse og mange har gode minner fra spillet, følte aldri Koon seg helt fornøyd med hvordan den endte opp. Så nå har han bestemt seg for å gjenskape den fra bunnen av, og i prosessen skape den definitive versjonen av Dune II. Vi tok kontakt med ham for å høre litt om prosjektet.

Fra introen til den nye Amigaversjonen av Dune 2

Hvordan ble du involvert i Dune II-prosjektet i utgangspunktet?

Jeg ble ansatt hos Westwood spesifikt som en Amiga-utvikler. Jeg begynte helt på slutten av The Legend of Kyrandia (jeg lagde sluttsekvensen). Dune II for DOS var allerede i full produksjon da, så så snart Kyrandia var ferdig, ble jeg umiddelbart satt til å jobbe med Dune II.

Hvordan ble Amiga prioritert hos Westwood?

DOS var alltid hovedplattformen hos Westwood. Da jeg begynte der, var Eye of the Beholder II allerede utgitt, og Kyrandia var (i hovedsak) ferdig. Jeg tror Dune II var det siste Amiga-spillet som Westwood ga ut.

Hvordan var det å jobbe med Dune II-prosjektet? Har du noen spesielle opplevelser du husker godt?

Det var vanskelig for meg fordi jeg ikke hadde noen erfaring med spillutvikling, og det var ingen onboarding eller veiledning hos Westwood (med rette). På grunn av dette slet jeg en del med å forstå hva forventningene var, og hvordan hele prosessen med spillutvikling så ut. Jeg endte opp med å forlate Westwood før Dune II ble ferdig, men jeg husker at mange av de andre utviklerne var virkelig flotte mennesker!

Bilde av hvordan det er å spille Dune 2. Spillet er enda ikke helt spillbart.

Hvordan er det å jobbe med Amiga?

Jeg elsker å jobbe med Amiga! Kunnskapen og verktøyene er mye bedre nå enn før. Vi kan også bruke andre plattformer til utvikling (jeg bruker Mac), så jeg kan utvikle på Mac med svært modne verktøy og teste av og til på en faktisk Amiga. Amiga har noe flott (og unik) maskinvare, og dens egenskaper gjør utviklingen virkelig morsom!

Du jobber nå med en ny versjon av Dune II for Amiga. Hva fikk deg til å begynne med det?

Jeg har alltid angret på at jeg forlot Westwood før Dune II var ferdig. Jeg visste at det var et sterkt moddingmiljø rundt spillet (og mange andre Westwood-spill), så det var åpen kildekode-prosjekter der de har portet spillet til moderne maskinvare. Jeg ønsket å komme tilbake til Amiga-utvikling, og tenkte at jeg kunne løse to problemer med ett prosjekt: Jeg kan bli kjent med Amiga-utvikling igjen, og jeg kan lage den versjonen av Dune II som fansen burde ha fått opprinnelig.

Hva er noen av forbedringene du gjør for å forbedre spilleopplevelsen? Å spille Dune II i dag kan være litt tungvint.

Å, absolutt! Den mest etterspurte funksjonen er nok muligheten til å velge flere enheter samtidig. Andre forbedringer for brukeropplevelsen vil dra nytte av raskere prosessorer, og jeg vil prøve å legge til fullskjerm PAL-støtte (men jeg kan ikke love dette ennå fordi jeg ikke vet om en standard A500 er rask nok til å kjøre alt det).

Bilde fra introen av Bob Koons nyversjon.

Hvis du noen gang har spilt spillet fra diskett, vet du hvor forferdelig diskskiftingen var. Å fikse dette står øverst på listen, selv om de fleste ikke vil spille den nye versjonen fra diskett. Neste er å tilby full DOS-spillopplevelse; Amiga-versjonen hadde begrenset spillopplevelse på grunn av plattformbegrensninger. Hele DOS-introsekvensen er allerede konvertert; den originale hadde en nedkortet versjon. Jeg planlegger å ha hele lydopplevelsen også, med fullstendige lydeffekter og helt nye chiptune-coverversjoner av originalmusikken. Jeg vil legge til en ny «feilfikset» kampanjemodus, som gjør Dune II til et mye vanskeligere spill.

Hvor mange disketter tror du det vil ende opp med til slutt?

Den originale versjonen ble levert på 5 disketter. Målet med AGA-versjonen er også å bli levert på 5, men den vil ha full introsekvens og lyd. Målet for OCS-versjonen er 4 disketter.

Hvordan går det med utviklingen? Er det noen oppdateringer du kan dele?

Nyversjonen gjør jevn fremgang. Den er for øyeblikket på litt under 22 000 linjer med kode, ikke medregnet Mac-siden og alle konverterings- og støtteverktøyene (omtrent 17 000 linjer til). Jeg har fullført introsekvensen, flere mellomskjermer som hovedmenyen og husvalgsskjermen, og mye av hovedspillskjermen. Jeg har ikke implementert valg og kommandoer ennå, men AI-enhetene gjør det de skal gjøre.

Her er en smakebit av hvordan det kommer til å se ut.

Det er fortsatt mye arbeid igjen, men det er umiddelbart gjenkjennelig som spillet vi alle elsker. Og AGA-grafikken ser fantastisk ut!

Tror du noen gang du vil føle at du er «ferdig»?

Jeg har en viss tidsluksus med dette prosjektet, så jeg kan gi hver del av spillet den omsorgen den trenger. Men det kommer et punkt der du sier «ok, det er ferdig» og slipper det. Jeg vil ikke at prosjektet skal dra ut (det er flere andre Amiga-prosjekter jeg ønsker å gjøre), men jeg vil ikke ta noen snarveier. Et eksempel på dette er bekymringen rundt når diskpromptene vil dukke opp. Nesten alle som spiller den nye versjonen vil spille den fra harddisk eller emulator og aldri kjøre den fra diskett, men en av retningslinjene for prosjektet er å lage en ny versjon som om den ble utgitt i 1993; veldig få hadde harddisk den gangen, så diskettopplevelsen må være bra.

Vi takker Bob Koon for at han ville svare på våre spørsmål. Hvis du vil holde deg oppdatert på hvordan det går med jobben så kan du følge med på hans Patreon-side.

Her er noen flere skjermbilder han har delt av den nye versjonen han jobber med:

En kommentar om “Han gjenskaper Amiga-versjonen av Dune II fra bunnen av”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.