The Bard’s Tale II: The Destiny Knight er ute nå

inXile Entertainment har lansert den andre delen av The Bard’s Tale Trilogy.

Da The Bard’s Tale Trilogy dukket opp i høst var navnet ganske misvisende. Nyversjonen av de klassiske The Bard’s Tale-rollespillene fra åttitallet hadde nemlig bare det første spillet i trilogien ved lansering.

Gammelt spill i ny drakt.
Gammelt spill i ny drakt.

Navnet er fortsatt ikke helt rett, men nå som The Bard’s Tale II: The Destiny Knight nettopp har blitt lansert for pakken er den i alle fall ett hakk nærmere å være komplett. Alle som allerede eier The Bard’s Tale Trilogy skal ha fått tilgang på spill nummer to gjennom en gratis oppdatering.

Når oppdateringen er lastet ned, er det bare å starte et nytt spill, og så skal The Destiny Knight være låst opp i menyen som følger. Merk at du naturlig nok må ha fullført eneren før du eventuelt kan importere helter derfra (noe du kan gjøre i eventyrerlauget).

Flere endringer

The Destiny Knight følger i samme fotspor som originalen, men tilbyr også et større villmarksområde. Her har utvikler Krome Studios blant annet lagt inn høydeforskjeller for å gjøre det hele litt mer spennende å utforske, men dette betyr samtidig at «kantene» av spillområdet nå er umulige å passere. I originalen var det slik at hvis du gikk langt nok mot øst, kom du ut igjen i vest.

Ny grafikk.
Grafikkstilen er for så vidt ganske tro mot originalene.

Ellers har de gjort noen andre endringer og forbedringer her og der, som du kan lese om på Steam. Om du fortsatt spiller det første spillet, kan du forresten nå svippe innom et kasino i Skara Brae, for å gamble bort pengene dine (eller vinne mer). Eneren har nemlig også fått en rekke justeringer, tillegg og feilrettinger.

Den originale trilogien kom ut i årene 1985 til 1988, og er altså klassiske, førstepersons rollespill med massevis av utforsking, gåter og kamp. Det var disse spillene som satte Interplay på kartet, og de ble solgte svært godt.

Nyversjonen har gjort grensesnittet mye snillere, og grafikken mye mer appellerende, og basert på min erfaring så langt representerer den en god mulighet til å oppleve et gammeldags rollespill uten de mange små og store frustrasjonene som ofte følger med når man spiller kompliserte spill fra åttitallet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.