Roguelike-inspirerte Brut@l er ute på PlayStation 4

Utvikleren har også bekreftet at det kommer til PC.

Roguelike-inspirerte spill har vært i vinden i noen år, og utviklere kommer stadig opp med nye måter å utvide det klassiske spillkonseptet (som har røtter tilbake til Rogue og Beneath Apple Manor på syttitallet) på.

ASCII-inspirert grafikk

Stormcloud Games har nå lansert sitt Brut@l, et spill der handlingen i sanntid, men der presentasjonen er kraftig inspirert av de klassiske, tekstbaserte spillene i sjangeren.

Brut@l
Om du lurer på hva som er greia med @-en i tittelen, er det fordi dette stort sett var tegnet som representerte spillfiguren i de fleste gamle Roguelike-spill.

Spillet foregår i 26 dataskapte grottenivåer som du  må gjennom for å bekjempe grottens vokter. Du kan spille som fire forskjellige klasser, og skape dine egne våpen og magiske drikker underveis. Du kan også ta med deg en venn på eventyret.

Brut@l har fått en litt blandet mottakelse internasjonalt, men fikk i alle fall mye ros av anmelderen på Gamer.no.

Spillet er som sagt nå ute på PlayStation 4, og kan lastes ned fra PSN. Jeg spurte utviklerne på Twitter om PC-versjonen fortsatt var på vei, og det bekreftet de. Hvor lenge eksklusivitetsperioden varer sa de ikke, men de lovet mer informasjon snart.

Forresten, om du har lyst til å prøve et skikkelig tradisjonelt Roguelike-spill, bør du ta en titt på ADOM, som ble lansert på Steam i fjor. Vi har til og med en gigantisk guide (del 2) for spillet, i tilfelle du trenger hjelp (du kommer til å trenge hjelp).

Her er en Let’s Play-film laget av utviklerne selv:

Del to:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.