Om oss / About

Game developers/PR: If you’d like to send us press releases and other inquiries, please use kontakt@spillhistorie.no, or contact Joachim Froholt at joachim@spillhistorie.no.

Note that we do not publish sponsored articles, and we will not publish paid links. This site publishes independent, editorial content only. Finally, please do not contact us about gambling sites, we will never cover those.

Om Spillhistorie.no

Spillhistorie.no er et uavhengig, redaksjonelt nettsted. Vi skriver om de spillene som opptar oss. De kan være nye eller gamle, store eller små, actionspill eller strategispill – det eneste fellesnevneren er at de må være interessante. Vi ønsker å feire spillmediet i all sin bredde, i stedet for å fokusere på de største sjangerne og de største seriene. I tillegg vil vi forsøke å belyse spillmediets rike historie.

Vårt mål er ikke å konkurrere med eller erstatte andre norske spillsider, men å være et tillegg. Mange av de spillene vi skriver om blir ikke dekket av de større sidene, som må nå ut til en bredere målgruppe for å overleve. Det er vårt ønske at du som leser siden vår skal oppdage nye og spennende spillopplevelser, som du kanskje ikke ville fått vite om ellers.

Om du liker det vi har å by på, setter vi uendelig stor pris på om du forteller andre om oss, sprer sakene våre på sosiale medier (om du føler de fortjener det), og så videre. Det er ikke lett å drive et lite spillnettsted, så vi trenger all den drahjelpen vi kan få. Hvis du har lyst til å bidra for å gjøre Spillhistorie.no bedre, så ta gjerne kontakt!

Du kan følge oss på Facebook og Twitter, eller via RSS-feeden vår. Du kan også ta kontakt med oss på kontakt@spillhistorie.no.

Om inntrykk/anmelderkopier av spill: Spillhistorie har blitt såpass store nå, at vi vurderes når utgivere og utviklere sender ut anmelderkopier av spill eller andre produkter, av og til før lansering. Å skrive tester basert på gratis anmelderkopier er normal praksis hos norske og internasjonale spillsider. Vi vil ikke akseptere anmelderkopier hvis det legges føringer på hva vi kan si eller hvordan vi kan beskrive spillet eller produktet. Vi vil heller aldri gå med på å motta ytelser utover selve anmelderkopien. Men vi vil uansett alltid spesifisere når en tekst er basert på en slik anmelderkopi. Hvis ikke det står noe om dette i bunnen av teksten, er spillet kjøpt og betalt på normalt vis av forfatteren.

Hvem er vi?

Joachim Froholt (joachim@spillhistorie.no)
Jeg jobbet som fulltidsansatt på spillnettstedet Gamer.no fra 2003 til 2015, og har i ettertid også jobbet på teknologinettstedene Teknofil og Tek.no. Jeg begynte å spille dataspill i den siste halvdelen av åttitallet en gang, da min onkel – utvilsomt uvitende om hvilke konsekvenser det skulle få – ga meg en allerede svært gammel Sharp MZ-80A. Da jeg først ble bitt av basillen tok det ikke veldig lang tid før jeg hadde oppgradert til Commodore 64, og derfra gikk det via mange år med Amiga til PC mot slutten av nittitallet. Konsoll stiftet jeg først bekjentskap med i dette årtusenet.

Jeg står for mye av det daglige innholdet på Spillhistorie.no, og fungerer også som redaktør.

Kristian Foshaug
Jeg jobber som lærer innenfor 3D, spill og animasjon, og har vært over middels interessert i spill og spillmaskiner siden midten av 80-tallet. Den første datamaskinen jeg la mine fingre på var klassikeren Commodore 64 (eller «Kommandåre» som vi kalte det for). Dette ble etterfulgt av en Lambda 8300, og deretter en Amiga 500 (med ekstraminne!). På midten av 90-tallet gikk jeg over til PC-verdenen, og har forblitt der siden – selv om jeg eier / har eid / har vært borti både NES, SNES, N64, GC, Wii (uff), PS1, PS2, PS3, Xbox, Xbox 360 og Xbox One. Det er likevel på PC-plattformen jeg trives best, med mus og tastatur – og av og til en flightstick i hånda :)

F. Nikolai Wilborn
Jeg studerer til å bli lærer og jobber som ringevikar i skoleverket. Min første spillmaskin var en brukt NES jeg arvet av min fars fettere, og ikke lenge etter fikk jeg en original GameBoy. Jeg har vært Nintendo-fan siden. Jeg hadde ikke noen Nintendo-konsoll mellom NES og Wii, men hadde alltid venner med det. Men jeg har hatt hver eneste håndholdt Nintendo siden original GameBoy. Likevel er jeg først og fremst en PC-gamer, og hva enn jeg spiller, kommer jeg alltid tilbake til Civilization og Paradox Interactives grand strategy-spill.

Mats Lindh
Utvikler med lang fartstid utenfor spillbransjen, der det hele startet med NES og Commodore 64 en gang rundt midten av åttitallet. Et utvalg Amigaer, SNES-er, Gameboy-er og et utall andre plattformer senere hender det jeg sniker en og annen artikkel inn i bidragsbunken. Tidligere trofast bidragsyter på Gamer.no, men det ble stadig lenger mellom de dagsaktuelle artiklene. Ivrig syklist, men bedriver ellers mesteparten av tiden på et tastatur i en passende kodeeditor, selv om jeg heldigvis klarer å snike inn litt tid til et og annet spill i ny og ne.

Kim Kløvsgård
Jobber innenfor kundeservice til det daglige. Den første konsollen jeg prøvde, som jeg kan huske, var NES hos fetteren til muttern. Der gikk det i Super Mario Bros og Mega Man 2. Min første egne konsoll fikk jeg i julegave i 1993, en Super Nintendo med Super Mario All Stars + Super Mario World. Jeg gikk over til PC-gaming et par år før Diablo II kom ut, og har siden det ikke fulgt med på konsoll. Først nå for et par år siden, etter å ha blitt lei av online-gaming, fant jeg den gamle SNES-maskinen i en skuff, og kjøpte kjapt et par spill til den. Så var jeg solgt, og er retrospillfanatiker. Er SEGA-fanboy, uten å ha eid en eneste maskin fra dem før i 2017.

Retrogamingpappa
Retrogamingpappa er en 45 år gammel småbarnspappa for 2 stk. Han har store planer for innkjøp og reparasjonsprosjekter som skal igangsettes, men disse havner som oftes i konflikt med første setning. Hans forsøker som oftest å finne frem de gode minnene om da han bestemte hva tiden skulle brukes til, og de tidene foran en god gammeldags tykk-TV i en litt sliten kjellerstue som inneholdt cirka 30 tomme 1,5 liters flasker med rød Cola-logo på. Der bestemte han selv hva som skulle skje i den lille fantasiverdenen som ble drevet av musikken fra diskettstasjonene til den trofaste Amiga 500. Som oftest går ikke disse forsøkene etter plan.

Andre bidragsytere:

 • Martin Gjesdal
 • Erik André Vik Mamen
 • Michal Bergseth
 • Ketil Espenæs
 • Tom Roger Skauen
 • Anette Jøsendal
 • Kent William Innholt
 • Eystein Hansen
 • Kim Mjellekås
 • Terje Høiback
 • Jørgen Kirksæther
 • Maya Heimdal

Vi har overtatt artikkelarkivet til nettstedet Retrograd. Disse artiklene er skrevet av Ricki Sickenger og Bjørn Tore Øren. Noen artikler fra retrospill.ninja har også blitt overført til Spillhistorie.no. Disse er skrevet av Gaute Holmin.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, og inneholder fra tid til annen «spoilere». Du er herved advart!

En kommentar om “Om oss / About”

 1. Hej Spillhistorie .no

  Jeg er Jakob fra PR Nordic og vi hjælper med fokus på Expeditions: Vikings.
  Vi har i vores medie monitorering set I har skrevet om spillet og jeg vil høre om
  I skulle have lyst til at blive skrevet på vores gamings mailliste?

  I kan til enhver tid framelde jer, selvfølgelig.

  Hvis I kommer på listen vil I også blive opdateret om kommende Expeditions: Viking opdateringer.

  Håber at høre fra jer.

  Ha’ det godt,

  Jakob

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.