«Fan-prosjekt» ble offisiell Project X-oppfølger

Team 17 ga sin velsignelse til utvikleren. Spillet får også musikk laget av Allister Brimble og Chris Huelsbeck.

Det sideskrollende skytespillet Project X er en Amiga-favoritt hos mange, inkludert en kar som kaller seg Retronix. Han har jobbet en stund med en uoffisiell oppfølger, og naivt nok har han tenkt at det ikke var nødvendig å få i stand noen avtale med Team 17 om bruk av Project X-navnet siden det er såpass generisk. Han skal riktignok ha prøvd å kontakte dem, uten å få svar.

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

Midt i en folkefinansieringskampanje på Kickstarter ble det imidlertid klart at Team 17 hadde fått snusen i prosjektet, og da dro de selvsagt en Nintendo og stengte ned hele greia. Neida, det ordnet seg. Bare Nintendo er Nintendo, heldigvis. Nå har det nye Project X-spillet fått deres velsignelse, og blir en offisiell oppfølger.

Team 17 vil ikke gi ut spillet selv, men de vil ha en finger med i kvalitetskontrollen. I tillegg måtte utvikleren gå med på å droppe planer om bruk av noe KI-generert innhold, men etter at folkefinansieringskampanjen har blitt en solid suksess har han nok råd til å få laget det på gamlemåten.

Suksessen har forresten også sikret at smått legendariske Chris Huelsbeck (sist sett på Retromessa i Sandefjord) skal lage litt musikk til spillet. Fra før av har Allister Brimble, som lagde musikken i originalspillet, gått med på å lage tittellåten.

Det er i skrivende stund fortsatt et par timer igjen av folkefinansieringskampanjen. En demo finner du på Steam. Litt video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.