Din neste datamaskin?

mega64Har du lyst på en ny datamaskin? Okay, selvsagt har du lyst på en ny datamaskin – The Witcher 3 er jo rett rundt hjørnet, og det er vel få PC-eiere som ikke har lyst til å oppleve Geralts tredje eventyr på sitt beste. Men hva med en ny Commodore 64-kompatibel, 8-bits datamaskin som neppe hadde vekket spesiell oppsikt på åttitallet om det ikke hadde vært for Micro SD-leseren, USB- og Ethernet-porten?

Maskinen er kompatibel med Commodore 64-spill.
Maskinen er kompatibel med Commodore 64-spill.

Du skal slippe å svare akkurat nå, ettersom dette nok er en type ting de færreste av oss går rundt og ønsker oss til daglig. Men jeg vet i alle fall at jeg – etter å ha tenkt litt på det – absolutt har lyst på en slik datamaskin. Hvorfor? Antakeligvis på grunn av en eller annen sinnslidelse. Men nok om meg og mine problemer. Datamaskinen jeg snakker om heter Mega65, og er i utgangspunktet basert på en av Commodores planlagte oppfølgere til Commodore 64 – Commodore 65.

Maskinen er som sagt stort sett Commodore 64-kompatibel, men er omtrent 50 ganger så rask og har vanvittige 128 KB med RAM. I tillegg har den 32 KB fargeminne, som kommer godt med siden den kan vise 256 farger samtidig. Heftige saker, med andre ord. Planen er at maskinen skal bli ferdigutviklet innen mars neste år, og vil bli tilgjengelig både i ferdig produsert form og som skjemaer du kan bruke for å bygge den selv. Hvis du er enda galere enn meg.

En kommentar om “Din neste datamaskin?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.