Apogee-klassikere på Steam

ballsofsteelDen gamle «shareware»-kongen Apogee (som senere ble til 3D Realms) skal til å relansere en bråte gamle spill på Steam. Og med «en bråte» mener jeg cirka 30. Utvalget inkluderer alt fra kjente titler som Terminal Velocity, Shadow Warrior, Wacky Wheels og Balls of Steel til mer obskure greier som Maths Rescue, Mystic Towers og Pharaoh’s Tomb.

Det er glimrende at også gamle spill som dette (gjett navnet) blir tilgjengelig på Steam.
Det er glimrende at også gamle spill som dette (gjett navnet) blir tilgjengelig på Steam.

Om du spilte PC-spill på nittitallet er det garantert flere spill du drar kjensel på her. Alt er neppe like «klassisk», men jeg synes det er veldig viktig at så mye som mulig av fortidens spill blir gjort tilgjengelig på denne måten. Hvis man bare konsentrerer seg om å relansere de ypperste klassikerne, «mister» vi veldig mye spillhistorie.

Jeg er litt usikker på hvordan Apogee planlegger å selge spillene, men det ser ut som det blir mulig å kjøpe dem alle i én pakke. Noe annet ville vært litt rart. Lanseringen skal i alle fall finne sted senere i dag. Noen av spillene er allerede tilgjengelig i bedre versjoner eller til og med gratis (Death Rally, for eksempel), så det blir spennende å se hva slags prisnivå utgiveren legger seg på. Oppdatering: Spillene selges kun i én samling – 270 kr for 32 spill. Komplett liste under.

 • Alien Carnage / Halloween Harry

 • Arctic Adventure

 • Balls of Steel

 • Bio Menace

 • Blake Stone: Aliens of Gold

 • Blake Stone: Planet Strike

 • Cosmo’s Cosmic Adventure

 • Crystal Caves

 • Dark Ages

 • Death Rally

 • Duke Nukem

 • Duke Nukem 2

 • Duke Nukem 3D

 • Duke Nukem: Manhattan Project

 • Hocus Pocus

 • Major Stryker

 • Math Rescue

 • Monster Bash

 • Monuments of Mars

 • Mystic Towers

 • Paganitzu

 • Pharaoh’s Tomb

 • Raptor: Call of the Shadows

 • Realms of Chaos

 • Rise of the Triad: Dark War

 • Secret Agent

 • Shadow Warrior (Classic)

 • Stargunner

 • Terminal Velocity

 • Wacky Wheels

 • Word Rescue

 • Xenophage

2 kommentarer om “Apogee-klassikere på Steam”

 1. De fleste av disse finnes vel allerede på GOG, men hadde vært kjekt om de som ikke finnes der kommer dit, selv om jeg nok aldri kommer til å spille dem. Uansett, kjekt å ha, og alt det der. Dagens store nyhet i retroverdenen er vel forøvrig at GOG har begynt å gi ut spill selv, og åpner råsterkt med Fantasy General.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.