Elite-kundene får tilbud om Steam-nøkkel

eldanEtter at Frontier Developments i lang tid hadde hevdet at romskipsimulatoren Elite: Dangerous aldri kom til å bli lansert på Steam, og at man måtte kjøpe det direkte fra Frontier for å få tilgang, ble Elite: Dangerous for en tid tilbake lansert på Steam. Og det uten at de som hadde blitt lokket til å kjøpe spillet direkte fra Frontier fikk tilbud om Steam-kode.

Så. Utrolig. Lekkert.
Så. Utrolig. Lekkert.

Spillkjøperne ble naturlig nok ganske opprørte over dette, og etter først å ha vært ganske avvisende lovet Frontier at de skulle ta spillernes innspill til etterretning. Nå har de altså annonsert at alle som har fått spillet via Frontier selv skal få tilbud om Steam-kode. Det gjelder både de som har kjøpt spillet, og de som støttet det under folkefinansieringskampanjen. Frontier vil begynne å tilby Steam-koder den 28. mai.

Gode nyheter for deg som liker Steam, med andre ord. Men diskusjonen rundt Steam-lanseringen og nøkler for eksisterende spillere føyer seg inn i en litt for lang rekke med kontroversielle valg utviklerstudioet Frontier Developments har gjort i det siste året.

Spilluniverset. Det er absurd stort.
Spilluniverset. Det er absurd stort.

De lovet for eksempel under folkefinansieringskampanjen at spillet skulle være både DRM-fritt og mulig å spille uten tilkobling til nettet, men kort tid før lansering i fjor sa de at det ikke kom til å støtte «offline»-spilling likevel. Dermed ble det heller ikke DRM-fritt, så de brøt to løfter i én smekk – uten å skjønne hvorfor folk reagerte. Dette skjedde forøvrig etter en periode med svært aggressiv markedsføring av forhåndsbestillinger, der nye kunder også ble ledet til å tro at de hadde tenkt å tilby offline-spilling.

Under kampanjen lovet de også at de skulle implementere muligheten til å lande på planeter etter lansering. Først en god stund etter at kampanjen var ferdig ble det klart at dette ville bli en del av en betalt ekspansjonspakke, og ikke en gratis oppdatering slik ordlyden på Kickstarter-siden ga inntrykk av. Så begynte de selvsagt å markedsføre et ikke veldig billig livstidsabbonnement på ekspansjoner.

Romkamp er alltid gøy.
Romkamp er alltid gøy.

Jeg må med andre ord si at jeg har mistet litt av respekten for Frontier Developments etter det siste årets hendelser. Men samtidig er det helt klart at de har produsert et svært godt spill. Jeg er utrolig imponert over det jeg har sett og spilt av Elite: Dangerous, og i rettferdighetens navn er det også viktig å påpeke at det har fått betydelige gratisoppdateringer etter lansering – og flere skal det etter all sannsynlighet bli. Frontier har tatt noen tvilsomme valg, ja, men de har levert varene og nesten egenhendig gjenreist romsimulatorsjangeren etter Egosofts fadese med X: Rebirth.

Om du ikke har peiling på hva Elite: Dangerous faktisk er (jeg skjønner nå at jeg burde ha introdusert det bedre i starten), kan du lese Eurogamers anmeldelse. Merk at det, som nevnt, har fått flere gratis oppdateringer siden anmeldelsen ble skrevet.

En kommentar om “Elite-kundene får tilbud om Steam-nøkkel”

  1. Jasså? Bra de gir bort Steam-nøkkel i det minste. Pga alt surret til Frontier så har jeg ikke prøvd spillet, men må vel anstrenge meg litt for å prøve å få tak i Steam-nøkkel nå da…..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.