Audiosurf 2 er ute nå

Det har gått noen år siden musikkspillet Audiosurf tok verden med storm og ble en av de første virkelig store, uavhengige suksessene på Steam. Syv år, for å være eksakt. Hva spillskaper Dylan Fitterer har puslet med i den tiden aner jeg ikke, men nå er endelig den ferdige versjonen av Audiosurf 2 lansert. Det samme er en demo, i tilfelle du har lyst til å teste før du kjøper (du finner den på spillets Steam-side).

Slik kan jeg ikke huske at Audiosurf så ut.
Slik kan jeg ikke huske at Audiosurf så ut.

Som originalen er Audiosurf 2 et spill der du må suse gjennom heftige berg-og-dalbaner basert på din egen musikksamling. Det virker ikke som vi kan forvente noe radikalt nytt denne gangen, men både mono-modus og hjernetrim-modus skal være forbedret og spillet støtter nå spillerskapte modifikasjoner. Det er allerede over 500 av dem.

Grafikken har også fått seg en kraftig oppgradering, og det ser ut som det er en rekke forskjellige arenaer å spille på. Om du ikke har noen stor MP3-samling lenger har spillet forresten en nettbasert musikk-browser som blant annet henter ned låter fra Soundcloud. Du kan også se hva som er populært på nettet, med topplister og det hele.

Pent.
Pent.

Jeg elsker Audiosurf, og angrer fortsatt litt på at jeg bare ga det 8 av 10 i anmeldelsen min på Gamer.no. En nier hadde det i alle fall fortjent – i konklusjonen la jeg vekt på at resten av spillet ikke var like underholdende som mono-modusen. Men alvorlig talt, Joachim fra 2008, hvis spillet bare hadde hatt mono-modus ville det fortsatt vært en klar nier. Dust!

Toeren fikk en blandet mottakelse da det gikk inn i «early access» for et par år siden, men skal ha blitt kraftig forbedret og skepsisen ser ut til å ha blitt erstattet med entusiasme. Jeg testet raskt demoen selv, og fikk umiddelbart den gamle Audiosurf-følelsen. At dette er et spill jeg kommer til å bruke mye tid på er jeg helt sikker på. Bare å grue seg til all migrenen, for dette er intense saker.

Her er et par videoer som viser spillet i aksjon. Først, den nye mono-modusen:

Så noe Wakeboard-greier som virker passende intenst, i alle fall i starten:

Og til slutt, en offisiell musikkvideo laget i Audiosurf 2. Det er litt spesielt:

 

4 kommentarer om “Audiosurf 2 er ute nå”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.