Taktikk og helteavl i Massive Chalice

I dag ble XCOM 2 annonsert! Forgjengeren var skikkelig moro, og toeren blir helt klart et spill vi kommer til å følge med på. Enn så lenge vet vi blant annet at de utenomjordiske tydeligvis har vunnet før spillet starter, og vi nå må spille en slags geriljastyrke som skal ta kloden tilbake. IGN skryter av at de har mer informasjon å by på i morgen, og at video fra spillet vil debutere på E3.

Merkelig hvor kjedelige skjermbildene er. Traileren får spillet til å se mye kulere ut.
Merkelig hvor kjedelige skjermbildene er. Traileren får spillet til å se mye kulere ut.

Enn så lenge kan vi imidlertid spille Massive Chalice, et fantasy-spill som i alle fall på overflaten minner mye om XCOM. Her må du lede en nasjon ved å ta kommando over generasjoner med helter, og krige mot en mystisk fiende. Spillet varer over 300 år, og underveis må du avle frem stadig bedre helter, som du leder i taktiske kampsituasjoner. Men om heltene dør i kamp blir de – og eventuelle gener de ikke har fått videreført enda – borte for godt.

Spillet kommer fra Double Fine, og er resultatet av selskapets andre folkefinansieringskampanje. Det har også vært i «early access» en stund. Brukeranmeldelsene er generelt positive, men det er også negative røster. Hvor mange av disse som skyldes at mange spillere har fått et, kremt, anstrengt forhold til Double Fine etter fadesen med Spacebase DF-9 vet jeg ikke. Jeg synes i alle fall spillet ser spennende ut. Det ble lansert i dag, og traileren finner du under.

Åh, og siden det er ganske kult … spillets offisielle lydspor:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.