Nisjeutgiver med store planer

Noen av dere har kanskje lagt merke til at jeg har sansen for spillutgiveren Slitherine. Det er en utgiver som ikke får spesielt mye oppmerksomhet av spillpressen generelt, men som jevnt og trutt lanserer spennende spill i strategisjangeren. Ikke bare det, men de gir faktisk ut svært mange spill hvert år – langt flere, faktisk, enn de store utgiverne.

Order of Battle: Pacific.
Order of Battle: Pacific.

En liten illustrasjon på dette kom i et intervju med ledelsen, som fant sted i forbindelse med en utviklerkonferanse de arrangerer (på et italiensk slott fra romertiden, faktisk). Her fikk de spørsmål om hvor mange produkter de planlegger å lansere før året er omme, og det var ikke få.

Totalt planlegger de faktisk å lansere 31 produkter. Syv av disse er ekspansjoner for eksisterende spill. Så har vi seks spill for «nye plattformer», som iOS og Android. Selskapet, som debuterte på Steam for cirka ett år siden, regner også den plattformen som «ny». I tillegg planlegger de å gi ut syv avanserte krigsspill (i «wargame»-sjangeren), samt hele elleve andre strategispill.

Sovereignty: Crown of Kings.
Sovereignty: Crown of Kings.

I dag hadde de en livestrømming av åpningen av utviklerkonferansen, og jeg tok en liten titt på opptaket. De snakket blant annet mye om at selv om de jobber i en nisje i spillindustrien, betyr ikke det at markedssegmentet deres er lite. De la blant annet frem statistikk som viser at omsetningen deres nå er cirka fem ganger så stor som den var i 2010, og de mener det er rikelig med muligheter for vekst.

De snakket også litt om hvordan de planlegger å få til denne veksten. Kort sagt ønsker de å lage mer attraktive spill, med bedre grafikk og høyere kvalitet på presentasjonen. De ønsker også å gjøre dem lettere å spille, med en lavere læringskurve. Men de understreker at dette ikke innebærer å kutte i dybden eller forenkle dem.

Legions of Steel.
Legions of Steel.

Slitherine er som sagt ikke et kjent navn (og forvirrende nok opererer deler av selskapet fortsatt under tittelen Matrix Games), men de har mange gode spill på rullebladet. Panzer Corps, Pandora: First Contact og Distant Worlds er kanskje de mest kjente, i alle fall for typiske strategispillere. Selskapet er mest aktivt på PC, men gir som nevnt også ut spill på mobil. De har til og med noen konsollutgivelser bak seg.

Ferske utgivelser inkluderer Order of Battle: Pacific (førsteinntrykk: glimrende) og Star Hammer: Gathering Storm. Den neste utgivelsen deres som jeg følger litt med på er Legions of Steel, et taktisk krigsspill som virker inspirert av Games Workshop-spillet Space Hulk. Early access-spillet Sovereignty: Crown of Kings virker også kult.

En kommentar om “Nisjeutgiver med store planer”

  1. Kjekt å komme hjem fra ferie og ha et så bra sted å lese seg opp på nyheter siden jeg dro. Er ikke mange stedene man kan si det om.

    Har fremdeles ikke fått spilt noen Slitherine-spill. Det må jeg få gjort noe med……

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.