Roguelike-spillet Caves of Qud på Steam

Vi kan aldri få nok Roguelike-spill på Steam. Eller hvor som helst, for den saks skyld. For de uinnvidde er dette en type rollespill som kjennetegnes av tilfeldig genererte elementer, høy vanskelighetsgrad, svært mange og varierte interaksjonsmuligheter og at du må starte på nytt når du dør. Mange av spillene i sjangeren bruker dessuten ASCII-basert grafikk.

Roguelike-spill har den beste grafikken.
Roguelike-spill har den beste grafikken.

Caves of Qud er et finskutviklet Roguelike-spill, satt til en svær, retrofuturistisk verden der vi blant annet finner «en rik og eksotisk kultur» og «simulerte fysikk- og politiske systemer». Spillet er lansert i «early access», og der vil det være frem til utviklerne har klart å få inn en hovedkampanje som kan fullføres. I likhet med Roguelike-spill flest, er det vel tvilsomt at spillet noengang blir «ferdig».

Den nåværende versjonen har mellom 50 og 100 timers spilletid i seg, mener skaperne. Tilbakemeldingene på Steam er også veldig positive. Om du vil teste spillet uten å betale, kan du laste ned ASCII-versjonen gratis fra skapernes nettsted. Ta forresten en titt på «early access»-traileren til spillet under. Den er litt artig.

Utviklerne har forøvrig også et annet Roguelike-spill på Steam. Det heter Sproggiwood, og er en mye mer fargerik og nybegynnervennlig affære.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.