Subnautica har fått basebygging

Subnautica er et overlevelssspill som skiller seg fra resten av sjangeren ved at det a) ikke har zombier og b) foregår under vann. På en fjern planet. I januar testet jeg «early access»-versjonen for Gamer.no, og konklusjonen var da at det hele virket veldig lovende, men hadde kun nok interessant innhold til å vare i et par-tre timer. Utviklerne har siden da jobbet i vei på spillet sitt, som nå har fått et etterlengtet tillegg.

Alle hus må ha garasje, også de under vann.
Alle hus må ha garasje, også de under vann.

I den nyeste oppdateringen kan du nemlig bygge store undervannsbaser. Det er ikke som i Minecraft, der du bygger alt av enkle byggeklosser, men i stedet får du større komponenter som kan ploppes sammen. Omtrent som man ville gjort det i virkeligheten (og som man allerede gjør med romstasjoner), med andre ord.

Her kan du se en presentasjonsvideo av de mange mulighetene base-oppdateringen tilbyr:

Jeg må jo si at det ser ganske kult ut, selv om undervannsbasene for øyeblikket virker litt innholdsløse. Men bare det å kunne sette sitt preg på verdenen, og ha noen steder man kan kalle hjem, gjør at det virker betydelig mer fristende å dykke ned i Subnauticas utenomjordiske hav igjen.

Ny biome loves vi også.
Ny biome loves vi også.

Personlig kommer jeg nok til å vente en stund før jeg reinstallerer, men det er gøy å se spillet utvikle seg, og jeg tror fortsatt det kan bli et av de bedre spillene i sjangeren. Og betydelig mer interessant enn INSERT RANDOM ZOMBIE GAME NAME HERE.

Jeg liker forresten hvordan utviklerne har lagt inn en liten interaktiv 2D-simulator av oversvømmelsessystemet på oppdateringens nettsted. Ta en titt (du må skrolle ganske langt ned). Ah, og denne må jo med:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.