Bygg ditt eget kongedømme i kryptiske Kingdom

Kingdom har i de siste dagene fått mye oppmerksomhet hos deler av den internasjonale spillpressen, og det virker ikke helt ufortjent. Det er et sideskrollende strategispill der du spiller en konge eller dronning som må bygge opp et middelaldersk fantasy-kongedømme, og så mye mer enn dette ønsker ikke utviklerne å si. Hvordan du skal lykkes må du finne ut selv.

I Kingdom må du ri rundt i en mystisk, datagenerert verden, og bygge opp et lite rike ved å skaffe penger som du kan bruke til å rekruttere nye innbyggere. Disse må du så sette i arbeid, samtidig som du beskytter dem fra verdens mange farer. Spillet har en dag/natt-syklus der du er rimelig trygg om dagen, men bør håpe at forsvarsverkene dine holder om natten.

Underveis vil du måtte finne deg i å dø ofte, og forhåpentligvis starte på nytt med litt mer kunnskap om hva du bør gjøre annerledes eller bedre neste gang.

Pen piksel-grafikk.
Pen piksel-grafikk.

Spillet begynte faktisk tilværelsen sin som et Flash-spill, og ble populært nok til at utvikleren ønsket å satse på en skikkelig, kommersiell utgave. Du kan fortsatt teste Flash-utgaven, hvis du har lyst til å finne ut hvordan konseptet fungerer.

Brukeranmeldelsene er ikke like utdelt positive som anmeldelsene i pressen – majoriteten er veldig fornøyd, men det er også mange som klager over at innbyggerne i kongedømmet ditt er litt i overkant dumme, og at dette noen ganger leder til at du taper uten at det egentlig er din skyld.

De fleste skryter likevel av både konseptet, presentasjonen og den generelle utførelsen, så vi kan jo håpe at den kunstige intelligensen er et område utviklerne vil konsentrere seg om å fikse på i oppdateringer.

Spillet er tilgjengelig på de fleste større distribusjonsportalene, og på det offisielle nettstedet får du en liste over hvor du kan kjøpe det. Ta en titt på denne traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.