Descent-spillene fjernet fra GOG

Og utvikleren sier de ikke skal selges på Steam heller, selv om Steam ikke har fjernet dem enda.

De tre første spillene i den klassiske Descent-serien har lenge vært å finne på GOG, men i julen ble de plutselig fjernet. Det viser seg at det er utviklerstudioet Parallax Studios som står bak fjerningen.

Klassisk action fra nittitallet.
Klassisk action fra nittitallet.

Ifølge Matt Toschlog og Mike Kulas, som har forklart situasjonen i en post på GOG-forumet, har ikke utgiver Interplay betalt dem godtgjørelse for salg av Descent siden 2007. Dette skal være et klart brudd på kontrakten mellom de to selskapene, og de skal ha tatt det opp med Interplay flere ganger i årenes løp. Nå har de altså sett seg lei av at spillene selges uten at de får betalt. Derfor har de erklært kontrakten ugyldig, og Interplay har ikke lenger rett til å selge spillene.

Toschlog og Kulas sier videre at spillene egentlig skulle ha vært fjernet fra Steam også, men i skrivende stund er de der fortsatt. Utviklerne forklarer at de ønsker å få i stand en ny avtale slik at spillene kan selges igjen. Men selv om de eier rettighetene til selve spillene, eier Interplay rettighetene til Descent-navnet – så de kan ikke uten videre tilby spillene på egenhånd.

Om det er riktig at Interplay ikke har utbetalt penger til Parallax siden 2007, betyr det at utvikleren ikke har fått et rødt øre av inntektene fra GOG. Interplay må med andre ord skylde dem en rimelig betydelig sum, ettersom serien har vært på GOG siden 2008. Serien dukket opp på Steam for cirka to år siden.

Det er også fristende å spørre seg hvor mange andre av Interplays gamle spill som selges uten at utviklerne får betalt. Interplay har så langt ikke uttalt seg om saken.

2 kommentarer om “Descent-spillene fjernet fra GOG”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.