Snart lanseres ei stor bok om Gremlin Interactive

A Gremlin in the Works byr på over 500 sider med britisk spillhistorie.

Historien om den Sheffield-baserte spillutgiveren Gremlin Interactive starter i 1983, da Ian Stewart og Kevin Norburn startet databutikken Just Micro. Etter hvert startet de å gi ut egne spill under navnet Gremlin Graphics, og det som skulle bli en av åtti- og nittitallets mest anerkjente europeiske spillutgivere ble født.

Boka ble for stor til at den fikk plass mellom én perm.
Boka ble for stor til at den fikk plass mellom én perm.

Gremlin ga ut spill som Monty Mole-spillene, Zool-serien, Lotus-serien og sportsspillene i Actua-serien (inkludert Actua Soccer, som ble lansert på norsk med selveste Arne Scheie som kommentator – ta den, FIFA!).

Monsterbok om utgiveren

A Gremlin in the Works ei bok (i to deler) på totalt over 500 sider, som følger historien til spillutgiveren fra selskapets fødsel til det ble kjøpt opp av Infogrames (Atari) i 1999.

Boka er skrevet av Mark Hardisty, som har jobbet med den over flere år, og inneholder blant annet intervjuer med «omtrent alle som noensinne jobbet hos Gremlin».

Store mengder dokumenter har også funnet veien til boka, sammen med bildemateriale fra utgiverens mange spill.

Boka blir gitt ut av Bitmap Books, og skal slippes i april. Den kan allerede forhåndsbestilles (den svake kronen gjør at prisen på 30 britiske pund pluss frakt blir rimelig høy for oss nordmenn, men bøker er i det minste fritatt moms i tollen, så vi slipper den ekstrautgiften).

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.