Nye spill til Amiga

Amiga-brukere får en overraskende god start på året, med flere spennende spillutgivelser.

Det går vanligvis ganske langt mellom spillutgivelsene på Amiga, men nå virker vi plutselig å være inne i en god periode.

Et team som kaller seg Project R3D har annonsert at de vil lansere actionspillet Tanks Furry i februar. Dette spillet fungerer på Amiga-modeller med 68020-prosessor og opp, og er et actionspill med 40 oppdrag som du kan spille alene eller i samarbeid med andre. I tillegg kan opp til fire spillere kjempe mot hverandre. Spillet blir ifølge diskusjonstråden på English Amiga Board gratis å laste ned, men får også en kommersiell utgave lansert i DVD-boks. Det ser ganske kult ut, selv om jeg ikke helt skjønner hvor pelsen kommer inn i bildet. Her er en stilig trailer:

Om du er ute etter noe du kan spille nå, har polske Wanted Team lansert et par tilsynelatende ganske kule kule gratisspill. Det første er en Amiga-utgave av ZX Spectrum-spillet Alter Ego, der du styrer minst to figurer samtidig. Tenk deg at figuren på den ene halvdelen av skjermen er en refleksjon av den andre, så skjønner du antakeligvis hva konseptet går ut på. Nettstedet Indie Retro News har tatt en titt på spillet, og virker veldig fornøyd. Video:

Indie Retro News har også sett på det andre Wanted Team-spillet, som heter CHASE og er en versjon av et hjemmesnekret NES-spill ved samme navn. Her er det tydeligvis Pac-Man som er hovedinspirasjonen. Nettstedet påpeker at det har dukket opp en uoffisiell versjon som retter på et teknisk problem ved spillet (om du spiller det på en Amiga 1200), så det kan være lurt å sjekke den. Her er en video:

Vi må også ta med nok en overføring fra et annet format, denne gangen Atari ST. Spillet er Steve Turners RanaRama, som også kom ut til en rekke andre plattformer. Dette er et actionspill sett ovenfra. Det er gruppen Scoopex som i samarbeid med Amiga-personligheten Galahad jobber med overføringen. Når spillet lanseres vet vi ikke, men utgivelsen forventes å finne sted tidlig i år. Mer informasjon på Facebook, og her er en video (igjen, takk til Indie Retro News):

Vi kan også ta med The Dream of Rowan, et sideskrollende plattformspill som forsøkte seg med en Kickstarter-kampanje uten at publikum ble helt overbevist. Det virker ikke som utviklerne har gitt opp, og har nå lansert et nettsted for spillet. De har også gitt ut en spillbar demo. Dette skal være et kommersielt produkt (jeg har vel en følelse av at utviklerne er litt vel optimistiske når de ber om 50 euro for en forhåndsbestilling).

Helt til slutt er det bare å minne om at Cinemawares nyeste spill, Wings Remastered, etter planen skal komme til Amiga i februar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.