Supersjeldent arkadespill reddet

23 år etter at Atlus-spillet Wing Force ble utviklet, har det blitt kjøpt av en samler og skal deles med omverdenen. Her er en video.

Atlus er i dag kjent som en utgiver av ofte ganske merkelige spill, både fra Japan og andre deler av verden (de ga til og med ut Tex Murphy-spillet Tesla Effect). De er imidlertid en utgiver med svært lang fartstid, og da de tidlig på nittitallet ønsket å ta steget fra å gi ut konsollspill til å lage arkadespill, begynte de med å utvikle sine egne spill.

Wing Force er et av disse, som av en eller annen grunn ble kansellert før den planlagte lanseringen i 1993. I fjor dukket det opp en prototype-versjon av spillet på en auksjon hos Yahoo Japan, og heldigvis ble det kjøpt av «riktig» samler. Kjøperen ShouTime har nemlig overført spillet slik at det nå kan spilles på MAME.

Som du kan se av videoen under, er spillet et vertikalt skrollende romskytespill, og det kan jo tenkes at det ble kansellert fordi det ikke hadde noe spesielt nytt å by på. Men presentasjonen er i alle fall solid, og spillet ser ganske artig ut. Du finner mer informasjon på nettstedet LucaElia.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.