That Dragon, Cancer er ute nå

I dette indie-spillet får du ta del i livet til en familie som opplever å miste et barn.

I That Dragon, Cancer får du oppleve historien til en far som opplever at sønnen hans får kreft. Spillet skildrer en fire år lang kamp mot den forferdelige sykdommen, som til slutt ender med at sønnen dør. Det er basert på den virkelige historien til spillutvikleren Jeff Green og familien hans.

Jeg overlater resten av beskrivelsen til utvikleren:

«This is where we go to remember our son Joel, up through here along this path. We want to show you who he was, and how his life changed us. Can we walk here together for a while?»

A videogame developer’s love letter to his son; an immersive narrative driven experience to memorialize Joel Green and, through his story, honor the many he represents. That Dragon, Cancer is a poetic and playful interactive retelling of Joel’s 4-year fight against cancer.

Using a mix of first-person and third-person perspective, and point-and-click interaction, this two-hour narrative experience invites the player to slow down and immerse themselves in a deeply personal memoir featuring audio taken from home videos, spoken word poetry, and themes of faith, hope, despair, helplessness and love, along with in-game tributes to the loved ones of over 200 of our Kickstarter backers.

Can you find hope in the face of death?

Jeg syntes spillet virker veldig interessant, og det er gledelig å se at spill tar for seg de samme alvorlige temaene som filmer og bøker dekker. Ideen om at spill skal være gøy, er jeg helt uenig i. Men samtidig sitter jeg rent personlig med en følelse av at jeg egentlig ikke har så veldig lyst til å oppleve historien det har å fortelle. Vi får se. Hvis noen av dere kjøper og spiller That Dragon, Cancer, ønsker jeg i alle fall gjerne å høre hva dere mener om det.

Spillet er i alle fall tilgjengelig på Steam, der det koster 100 kroner. Her er lanseringsvideoen:

En kommentar om “That Dragon, Cancer er ute nå”

  1. Det er ute allerede nå ja? Frykter at selve spillet fort kan være tilegnet for lite plass, men premisset er i alle fall så interessant at jeg nok kommer til å kjøpe dette.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.