Naval Action tar oss med til seilskutenes tidsalder

Naval Action virker som seilskutenes svar på Elite: Dangerous. Spillet lanseres på «early access» i dag.

Skaperne av strategispillet Ultimate General: Gettysburg jobber også med et spill av et helt annet kaliber, nemlig seilskutespillet Naval Action. Her foregår handlingen i en gigantisk, åpen verden laget ved hjelp av ekte kart fra 1700-tallet, med historiske havner, posisjoner og bynavn. Spillet lanseres i «early access» i dag.

Lekkert!
Lekkert!

Enorm, åpen verden

I Naval Action får du total frihet til å gjøre hva du vil, men husk at handlinger får konsekvenser. Du kan for eksempel få kaperbrev slik at du kan angripe din nasjons fiender, men om du faller for fristelsen til å angripe et vennligssinnet handelsskip, blir du sett på som en ordinær pirat. Det er selvsagt også mulig å tjene penger på handel i stedet.

For å finne veien rundt på verdenshavene må du bruke kompasset, sjekke solens posisjon og lete etter landemerker. Du får nemlig ikke opp skipets posisjon på kartet, ettersom de ukrainske utviklerne ønsker å by på en autentisk opplevelse. Når du seiler må du dessuten ta hensyn til vind og vær, takket være en avansert fysikkmodel som skal sørge for at skutene oppfører seg realistisk.

Skutene i spillet er basert på ekte seilskuter.
Skutene i spillet er basert på ekte seilskuter.

Naturligvis får vi også den samme realismen i slagene, der hver kanonkule simuleres både i luften og etter at den (forhåpentligvis) har truffet målet sitt. I tillegg loves vi en svært avansert skademodell.

Det er ikke kjent hvor lenge Naval Action skal være i «early access», men utviklerne beskriver den nåværende versjonen som en «alpha». Selve seilingen og sjøkampene (der opp til 50 skip kan delta) skal utviklerne være svært fornøyd med, men den den skilter kun med grunnleggende handel, krigføring og produksjon. I tillegg sier utviklerne at grensesnittet er midlertidig.

Her er en fersk trailer (som må sees!):

2 kommentarer om “Naval Action tar oss med til seilskutenes tidsalder”

  1. De forsøkene som har vært på en Mount & Blade til sjøs har vel gått heller dårlig, så satser på at denne blir annerledes. Det er et lovende konsept i alle fall, så noen må vel få det til til slutt.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.