Atari samler 100 spill i én pakke

Atari Vault skal gi oss et gjensyn med spill som Asteroids, Centipede, Missile Command, Tempest og Warlords.

Atari har annonsert at de vil slippe en samlepakke ved navn Atari Vault på PC senere i år. Pakken skal inneholde over 100 spill, inkludert de fem nevnt i ingressen, og som seg hør og bør når det er snakk om arkadespill, vil den by på muligheten til å kjempe om heder og ære på nettbaserte topplister (via Steam). Vi får både lokal og nettbasert flerspiller, i tillegg.

Ellers loves vi støtte for Steam-kontrolleren «for økt presision» – kanskje de merkverdige, trykksensitive flatene på konstrolleren kan gjøre det lettere å simulere trackball-systemet som blant annet Missile Command brukte.

Hvilke spill får vi i Atari Vault?

Asteroids.
Asteroids.

Pakken skal lanseres til våren, og utvikles av et studio ved navn Code Mystics. For øyeblikket vet vi ikke hvilke spill pakken får, men det kan ikke bare være arkadespill. Atari lanserte over 80 arkadespill i sin tid, men selv om alle disse blir med (noe som for så vidt også er tvilsomt), er det ikke nok til å fylle hele pakken.

Tidligere Atari-pakker, som Atari Anthology, fylte på med mengder av Atari 2600-spill. Disse er historisk interessante, men generelt ikke veldig moro å faktisk spille. Det hadde vært kult om Atari tok steget videre til de mer sofistikerte plattformene Atari 5200 og Atari 400/800, og at Atari Vault ble en skikkelig «best of»-samling i stedet for «de vanlige arkadespillene pluss fyllmasse fra Atari 2600».

Uansett blir det fint å endelig få disse spillene på Steam. En runde Asteroids sier jeg aldri nei takk til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.