NASA lager VR-spill om Mars

Romfartsorganisasjonen har blant annet fått med seg veteraner fra Irrational Games.

Koloniseringen av vår naboplanet Mars lar vente på seg, men i år får vi i alle fall utforske en virtuell utgave av planeten. NASA har, sammen med Fusion Media, Space Systems Laboratory ved MIT og en gruppe tidligere utviklere fra Irrational Games, annonsert The Mars 2030 Experience for det som er av VR-systemer på markedet.

Spillet bruker Unreal Engine 4, og pressemeldingen fokuserer på tekniske aspekter ved spillmotoren, men utviklerne røper at vi kan se frem til en serie mini-oppdrag som vil finne sted både inne i en tenkt Mars-base og ute på planetens overflate. Spillerne får både bevege seg til fots rundt på planeten, og kjøre en Mars Rover.

– Vi ønsker at folk virkelig skal føle at de befinner seg på Mars, og det perfekte midlet for å få dette til er «virtual reality», sier produsent Julian Reyes fra Fusion Media.

Planen involverer forøvrig også flere slike «virtual reality»-spill, basert på andre NASA-relaterte temaer.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.