Husker du spillutgiveren Hewson?

Selskapet bak klassikere som Uridium, Stormlord og Cybernoid lager spill igjen.

Hewson Consultants var en britisk spillutgiver med en uvanlig høy klassikertetthet på rullebladet. Selskapet ble grunnlagt tidlig på åttitallet, og samarbeidet blant annet med kjente programmerere som Andrew Braybrook, Raffaele Cecco og Steve Turner for å produsere spill som Uridium, Paradroid, Exolon, Cybernoid og Rana Rama.

Stormlord på Commodore 64. Hm.
Stormlord på Commodore 64. Hm.

På nittitallet ble Hewson nedlagt, men i praksis ble virksomheten overført til 21st Century Entertainment, der de blant annet sørget for at verden fikk stifte bekjentskap med Digital Illusions’ første spill, Pinball Dreams.

Tilbake til spillindustrien

Nå skal Hewson lage spill igjen, og de har allerede mottatt støtte fra det britiske spillfondet. De sier ikke noe om hva slags spill og hvilke plattformer de vil jobbe med, men bekrefter at er registrert som utgiver på «alle de store plattformene». Det første prosjektet deres er allerede godt i gang, og de er også i diskusjon med ulike indie-utviklere for å «hjelpe dem å bringe spillene deres til nye plattformer».

I de siste årene har tidligere Hewson-sjef Andrew Hewson jobbet med ei stor bok om selskapets historie, der han har kommet sammen med mange av de gamle programmererne og utviklerne. Kanskje han har klart å overbevise noen av dem om å gi spillutvikling en ny sjanse? Et nytt spill fra Andrew Braybrook hadde i alle fall ikke jeg sagt nei takk til.

Her er et foredrag Andrew Hewson holdt om karrieren sin for et par år siden (i tre deler):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.