Nå kan du spille klassiske Archon i nettleseren

En av de store klassikerne fra åttitallet har blitt gjenskapt på nettet.

Archon kom opprinnelig i 1983, og var et av de første spillene Electronic Arts ga ut. Spillet ble utviklet av John Freeman, Anne Westfall og Paul Reiche III hos Free Fall Associates, en utvikler med mange klassikere på rullebladet, og er et strategispill inspirert av sjakk. Forskjellen på Archon og sjakk er at når du angriper en brikke i Archon, er du ikke garantert å vinne.

Sjakk der du styrer brikkene i kamp

Dette er i mine øyne en av de største spillklassikerne fra det tidlige åttitallet.
Dette er i mine øyne en av de største spillklassikerne fra det tidlige åttitallet.

I stedet må du slå motstanderens brikke i arkadebaserte kamper, der de ulike brikkene har unike egenskaper som du må utnytte deg av. Det er naturligvis klare kvalitetsforskjeller på de ulike brikkene, men en god spiller kan gjøre skade selv med spillets versjon av en bonde. Skadde brikker forblir skadde også etter kampen, så det er aldri risikofritt å ta sine beste brikker ut i kamp, og det er også mulig å utføre selvmordsangrep for å «myke opp» ekstra farlige brikker.

Nå kan du selv teste Archon på nettet. Spillet ser ut til å ha blitt utviklet av samme mann som lagde den glimrende nettleserversjonen av Impossible Mission, og virker svært trofast mot originalen. Spillet har ingen datamotstander, men du kan velge om du vil spille lokal flerspiller eller via nettet. Velger du å spille via nettet, lager spillet et eget «rom» for deg, og så kan du sende en lenke med en spesiell kode til ønsket motstander.

Det kan forøvrig sikkert være en god idé å ta en titt på manualen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.