Hva med litt kvantesjakk?

Hva om sjakk fikk nye regler basert på kvantemekanikk? Spillet finnes, og heter Quantum Chess.

Quantum Chess er en ny sjakkvariant der reglene inspireres av kvantemekanikk. Jeg skjønner selvsagt ikke bæret av kvantemekanikk, så i stedet for å prøve å gjenfortelle hva det hele dreier seg om, kan jeg like godt bare vise til denne videoen. Her spiller Stephen Hawking og skuespilleren Paul Rudd en tidlig variant av spillet:

Nå ønsker mannen som designet Quantum Chess å gjøre det til et kommersielt spill, med profesjonell presentasjon, en kunstig intelligens man kan spille mot, og så videre. I den forbindelse har han startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Med 22 dager igjen av kampanjen, er han litt over halvveis til målet på 30 000 dollar.

Et av poengene med spillet skal være å gi spillerne økt forståelse av hvordan kvantemekanikk fungerer, så kanskje jeg bør ta en titt. Planen er å lansere den ferdige utgaven av spillet i februar 2017, for PC, Mac og Linux. Her er Kickstarter-videoen:

 

En kommentar om “Hva med litt kvantesjakk?”

  1. Prøver du desperat å distansere deg fra matte-avsløringen din? ;) Tipper Godsaker hadde sett sitt snitt til å utfordre meg til en duell i dette spillet, så best å ikke kjøpe det. (Siden han blir så lei seg når han taper…. )

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.