Neste uke slippes Californium på Steam

Dette surrealistiske førstepersonsspillet beskrives som en tributt til forfatteren Philip K. Dick.

Californium plasserer deg i skoene til Elvin Green, en forfatter som sliter både med karrieren og livet forøvrig. Året er 1967, og stedet er Berkeley i California. Eller er det egentlig det? Uheldigvis virker det som du er fanget i en eller flere alternative virkeligheter, muligens som resultat av for mye alkohol og andre, hardere stoffer. Nå gjelder det å finne en vei ut – men til hva?

Hm, hvilken virkelighet er dette?
Hm, hvilken virkelighet er dette?

Ifølge utviklerne er spillet en tributt til den dypt plagede forfatteren Philip K. Dick (som blant annet sto bak boken som ble til den klassiske søvndysseren Blade Runner), og Eurogamers Martin Robertson, som tok en titt på spillet i fjor, tror det blir den beste spillmatiseringen av hans ideer om alternative virkeligheter laget til nå.

Robertson er ikke alene om å ha denne meningen; spillet vant prisen for beste nye media i årets Philip K. Dick Film Festival.

Californium utvikles av Darjeeling og Nova Production, og utgis av Arte og Neko Entertainment. Det slippes på Steam den 17. februar, altså om ganske nøyaktig én uke, og kommer til PC og Mac. Her er en trailer:

3 kommentarer om “Neste uke slippes Californium på Steam”

 1. Dette ser jo kjempespennende ut! Har ikke hørt om det før. Men. Blade Runner, søvndyssende? Hm. Musikken til Vangelis er veldig, veldig søvndyssende, ja, så du har vel faktisk rett. Ombestemte meg mens jeg skrev dette… Har sett den over 20 ganger, og bare sovnet en gang (jeg var for full)

  Svar
   • Sønvdyssende… har ikke ord! Klage på Rutger Hauers beste film liksom.

    Neste blir vel klaging på Westwood-spillet også! Som _jeg_ riktignok ikke klarte å fullføre, men tror det var mer pga en bug. :p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.