Helgemoro: Taipei

Lei av SkiFree allerede? Her er nok et ikonisk Windows 3-spill.

Denne uken la Internet Archive ut over 1000 Windows 3.1-spill på nettet. Windows 3.1 var egentlig ikke ment for spill, og skulle du spille datidens stortitler på PC, måtte du kjøre dem direkte fra MS-DOS. Men det dukket selvsagt opp ganske mange småspill til systemet likevel, og noen av disse ble svært populære.

I vår opprinnelige artikkel trakk vi frem SkiFree, men andre klassikere inkluderer Chip’s Challenge (som ikke er i samlingen, men kan kjøpes på Steam for 15 kroner) og Taipei. Sistnevnte er et hjernetrimspill der målet er å fjerne alle brikkene fra spillbrettet. Brikkene må fjernes parvis, ved at du klikker på to like brikker. Men! En brikke kan ikke fjernes om den er innelåst mellom to andre brikker. Det må altså være ledig plass på minst én av sidene for at den skal kunne fjernes.

Det er egentlig ganske selvforklarende. Du kan spille Taipei ved å klikke på vinduet under. Om du ønsker fullskjerm-modus, som jo er ganske greit når man skal prøve å se forskjell på brikkene, kan du spille spillet på Internet Archive. Jeg anbefaler uansett at du skrur av det forstyrrende bakgrunnsbildet.

Hvilke Windows 3.1-spill anbefaler dere?

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.