Kan et spill som Civilization fungere på Commodore 64?

Tydeligvis – Tyske Fabian Hertel har lagt ut en imponerende video fra hobbyprosjektet sitt.

I utgangspunktet skulle en tro at et spill som Sid Meier’s Civilization er alt for omfattende til å kunne fungere på en Commodore 64, men den tyske utvikleren Fabian Hertel ser ut til å gjøre det umulige mulig. Han jobber med et spill som heter 8-bits Civilizations, som er en isometrisk Civilization-klone for maskinen.

For øyeblikket er grafikken midlertidig, og den kunstige intelligensen til motspillerne er bare delvis implementert. Men det Hertel har å vise frem er likevel imponerende, noe brukerne på forumet Lemon64 virker enige i. Hertel håper nå å få hjelp til å lage tittelmusikk og grafikk for spillet, men understreker at dette er et fritidsprosjekt, og at han har begrenset med tid.

Det er dessverre mange lovende Commodore 64-prosjekter som aldri blir utviklet helt ferdig, men om Hertel får hjelp, får han kanskje også motivasjonen han trenger til å fullføre prosjektet sitt. Her er videoen hans:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.