Nå er arkivet vårt i orden

Du har kanskje lagt merke til at jo lenger tilbake du har gått i arkivet, jo mer rotete har det blitt. Nå er alt så meget bedre.

I de første månedene av levetiden til Spillhistorie.no hadde vi et helt annet design enn vi har nå. Siden vi bare postet én eller to saker om dagen, brukte vi et mye mer tradisjonelt «blogg-design», ikke helt ulikt det PC-nettstedet Rock, Paper, Shotgun bruker.

Slik var forsiden strukturert før.
Slik var forsiden strukturert før.

Men i stedet for ett stort bilde pluss ett avsnitt, hadde vi vanligvis opp til tre avsnitt på forsiden, samt et høyrestilt bilde ved siden av avsnitt nummer to (i tillegg til toppbildet). Sakene våre ble publisert slik frem til og med juli i fjor, da vi begynte å begrense mengden tekst på forsiden.

Da vi senere på året skiftet design, fikk dette litt kjipe konsekvenser for arkivet, og de gamle sakene med tre avsnitt + to bilder ble vist frem på en fryktelig rotete måte. Nå har jeg manuelt gått gjennom hele arkivet, og fikset det slik at ingen saker lenger vises med høyrestilt bilde. Det ble en stor forbedring, selv om det selvsagt betyr at teksten ikke alltid fungerer veldig godt som introduksjon til saken (når vi hadde flere avsnitt å rutte med, kunne vi ta oss god tid med å komme i gang).

Dette er strengt tatt noe jeg burde ha gjort for lenge siden, men det har blittutsatt fordi … vel, det var jo litt arbeid, med nærmere 200 artikler som måtte fikses. Og før vi fikk egen server, var det å arbeide med nettstedet så sjeledrepende treigt at dette ville vært en dagsjobb. Minst. Da var det strengt tatt bedre å sikre at folk fikk noe nytt å lese den dagen.

Du finner arkivet vårt (som vi passende nok kaller «diskettboksen») i høyrekolonnen.

3 kommentarer om “Nå er arkivet vårt i orden”

  1. Veldig bra jobbet! Jeg har fort blitt veldig glad i denne siden. Treffer mitt gamle nerdehjerte så til de grader. Stå på!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.