Hitman GO: Definitive Edition er ute på Steam og PlayStation 4

Dette spillet byr på snikdrapene fra Hitman-serien i turbasert format.

Hitman GO var en litt uventet avstikker fra resten av Hitman-serien, men konseptet virker for så vidt ganske kult – snikespillet Hitman som turbasert, brettspillinspirert strategispill.

Jeg elsker grafikkstilen.
Jeg elsker grafikkstilen.

Som i resten av Hitman-spillene må du infiltrere ulike eksotiske miljøer for å ta knekken på en eller annen slamp/slampinne, helst uten at noen (andre enn offeret) merker at du har vært der i det hele tatt. Men her foregår altså snikmorderiet på små spillbrett, som ser litt ut som lekre små dukkehus.

Vi får likevel utnytte oss av Agent 47s mange kjente triks, slik som å forklé oss som butleren eller ta knekken på målet ved hjelp av snikskytterrifle. Vi kan også velge om vi vil være lydløse og kule, eller etterlate oss et spor av lik på veien gjennom hvert brett.

Nye formater

Nå er altså spillet ute i forbedret utgave på Steam for PC, samt PlayStation Store for PlayStation 4 og Vita. Steam-utgaven koster 44,80 kroner med lanseringsrabatt.

Jeg legger merke til at Steam-versjonen har fått blandet kritikk, og det virker ikke som alle er like fornøyd med overføringen fra mobilplattformene. Den store overvekten av brukeranmeldere er positive, men forhåpentligvis lytter Square Enix til kritikerne. Spillet ser i alle fall grenseløst lekkert ut, og det hadde vært trist om den «definitive versjonen» ikke blir så god som den kunne blitt. Her er en trailer:

Forresten, jeg vet ikke om jeg nå avslører at jeg har blitt gammel, men … syvårsgrense på et spill som dreier seg så konkret om å drepe folk? Jeg skjønner at spill med masse blod og gørr sånn sett er verre enn brettspill som dette, men drap er jo drap uansett hvordan det vinkles. Jaja.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.