I dag åpnet Game On 2.0 dørene på Teknisk museum

I den nye utstillingen kan du teste mer enn 100 spill, fra 1972 til i dag.

Alle med et snev av interesse for spill har akkurat fått en god grunn til å besøke Teknisk museum. De har nemlig åpnet utstillingen Game On 2.0, der de stiller ut over 100 av tidenes mest populære dataspill – og du får selvsagt muligheten til å spille dem selv.

Pac-Man-varianten Lady Bug.
Pac-Man-varianten Lady Bug.

Klassiske arkadespill og konsoller

Mange av disse spillene har du sannsynligvis spilt på moderne konsoller og datamaskiner, enten i offisielle relanseringer eller på emulator, men nå får du altså sjansen til å spille mange av dem på original maskinvare, med originale kontroller. I tillegg til at du kan teste en bråte med arkadespill, kan du prøvespille de «ti mest innflytelsesrike og populære konsollene».

I tillegg stilles det ut originalskisser til spill som Tomb Raider og Super Mario, samt massevis av samleobjekter og sjeldne konsoller. Utstillingen har også et eget område for barn.

Game On-utstillingen ble introdusert i 2002, og flyttes rundt i verden ved jevne mellomrom. På Teknisk museum vil den være i nesten ett år, frem til 29. januar 2017. Den normale inngangsbilletten dekker også utstillingen.

Stikk innom nettstedet til Teknisk museum for mer informasjon.

Bildene i artikkelen er hentet fra Teknisk museums nettsted.

4 kommentarer om “I dag åpnet Game On 2.0 dørene på Teknisk museum”

  1. John Romero kommer i den forbindelse den 7. april for å snakke om Doom. Der bør alle som er interesserte i spillhistorie stille opp. (Jeg skal i alle fall. :P )

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.