Taktisk vikingkamp i lekre miniatyrmiljøer

Wartile prøver å gjenskape opplevelsen av krigsspill med forseggjorte miniatyrfigurer.

Det finnes mange strategispill som er inspirert av brettspill og andre fysiske krigsspill, men få tar det like langt som Wartile. Dette taktiske spillet foregår i flotte miniatyrmiljøer som får meg personlig til å tenke på modelljernbanene jeg alltid har vært så fascinert av. Men i stedet for togbaner og stasjonsbygninger får vi miljøer hentet fra middelalderen og vikingtiden.

Dette ser jo bare helt nydelig ut.
Dette ser jo bare helt nydelig ut.

Miniatyrkrigere i miniatyrmiljøer

Spillet lar deg lede en gruppe vikingkrigere som må kjempe for å forene Skandinavia og England under ett vikingkongedømme. Du får skreddersy enhetene dine med våpen, rustninger og egenskaper, og lede dem i en kombinasjon av sanntidsbasert og turbasert kampsystem med fokus på timere og spesialangrep (ta en titt på videoen under for å se hvordan det fungerer).

I tillegg til en kampanje inspirert av ekte historie og norrøn mytologi, får vi muligheten til å spille sammen med venner og fiender. I en av spillets flerspillermoduser må spillerne kappe om å utføre ulike oppdrag, noe som høres litt mer interessant ut enn den vanlige «gå ut og slakt motspillerne dine»-varianten.

Spennende.
Spennende.

Utviklerne, som ser ut til å bestå av veteraner fra Hitman-studioet Io Interactive, håper å lansere fullversjonen tidlig i 2017. Men allerede senere i år ønsker de å gi ut en «early access»-versjon. De har også tatt turen til Kickstarter for å samle budsjett, og selv om de er langt fra målet tipper jeg de når det.

Du kan teste en tidlig demo via Kickstarter-siden. Her er en spillvideo der vi får et lite inntrykk av spillmekanismene (det er åpenbart litt midlertidig grafikk her):

Du kan også ta en titt på Kickstarter-presentasjonen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.