The Sea Will Claim Everything kommer til Steam

Den moderne eventyrspillklassikeren lanseres i forbedret utgave på Steam denne uken.

Dette blir en god uke for tilhengere av eventyrspill, med nylanseringene Day of the Tentacle: Remastered og Samorost 3.  I tillegg får vi et Steam-gjensyn med et annet eventyrspill, som absolutt fortjener oppmerksomhet.

Ikke bredskjermformat.
Ikke bredskjermformat.

The Sea Will Claim Everything, som lanseres 24. mars på Steam, ser kanskje veldig enkelt ut, og traileren nederst gjør ikke akkurat noe for å forandre det inntrykke. Men det er samtidig et av de beste eventyrspillene jeg selv har spilt i de siste fem årene. Spillet foregår i en verden delvis inspirert av greske fabler, og delvis inspirert av nåtiden.

Det er også et spill med et politisk budskap, og hvis du ikke har bodd under en stein i de siste årene, skjønner du nok noe av tematikken det tar opp fra beskrivelsen:

The Fortunate Isles are in trouble! The sinister Lord Urizen is using the economic crisis to impose his cruel policies on the people, and all the local politicians seem to be in his thrall. Meanwhile, the ancient biotechnological dwelling known as Underhome is facing foreclosure, and its inhabitants don’t even know why. Desperate for help, The Mysterious-Druid, scion of the Mysterious-Druid family and caretaker of Underhome, creates a magical portal that will allow you to interact directly with the Lands of Dream.

Men det har også massevis av varm humor, og det er knapt mulig å klikke ett eneste sted på skjermen uten å få opp en beskrivelse med en vits eller to. Uansett om du deler det politiske synet til spillskaper Jonas Kyratzes (mer kjent for sitt arbeid på det nyere hjernetrimspillet The Talos Principle) eller ikke, anbefaler jeg at du tar en titt. Jeg skrev forøvrig noen ord om The Sea Will Claim Everything på Gamer.no i 2012.

Ah, og musikken er helt fantastisk. Her er en smakebit:

2 kommentarer om “The Sea Will Claim Everything kommer til Steam”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.