Et av tidenes beste økonomiske strategispill er ute på Steam

Retroism har relansert Capitalism Plus og det unike sanntidsstrategispillet Seven Kingdoms på Steam-plattformen.

Steam har akkurat fått to nye nittitallsklassikere i sortimentet sitt, nemlig Capitalism Plus og Seven Kingdoms. Begge er designet av Trevor Chan og opprinnelig utgitt av Enlight.

Capitalism Plus.
Capitalism Plus.

Capitalism Plus er et økonomisk strategispill der du må starte et nytt selskap, og får svært stor frihet til å tjene penger slik du vil. Du kan investere i produksjon av råvarer for salg til andre selskaper, du kan kjøpe råvarer fra andre og foredle dem selv, eller du kan satse på egne butikker og selge varer produsert rundt om i verden. Alternativt kan du gjøre som meg: Å prøve å ta hele prosessen inn i ditt eget forretningsimperium. Eller du kan tjene pengene dine på børsen i stedet.

Seven Kingdoms.
Seven Kingdoms.

Spillet ble regnet som svært realistisk da det kom ut, og ble blant annet tatt i bruk av amerikanske undervisningsinstitusjoner. Men det er også et svært vanedannende og underholdende strategispill for oss lekfolk. Jeg skrev et tilbakeblikk på spillet for noen år siden, mens jeg jobbet hos Gamer.no (artikkelen er så gammel at bildeoppsettet ikke lenger fungerer, men det gjør heldigvis teksten).

Den andre Enlight-utgivelsen er fantasy-strategispillet Seven Kingdoms, som kanskje ikke var like vanedannende som Capitalism Plus, men hadde mange utradisjonelle og interessante løsninger. Blant annet hadde det et økt fokus på økonomi og spionasje, og det var faktisk mulig å overvinne fienden uten å angripe dem militært.

Begge spillene er forøvrig tilgjengelig på GOG.

4 kommentarer om “Et av tidenes beste økonomiske strategispill er ute på Steam”

  1. Regner med at de aller fleste som «hamstrer» GOG-spill har det ja – kjøpte det så fort det ble tilgjengelig der selv. :)

    Svar
  2. Har brukt mange timer på GOG-versjonen, men noen spill bruker jeg enhver anledning jeg kan til å trekke frem. Så lansering på Steam = artikkel på Spillhistorie.no. :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.