2K Games har endelig omfavnet GOG

GOG har fått i havn en avtale med 2K Games, og har relansert spill som X-COM-serien på tjenesten.

Det skulle vært interessant å vite hvorfor den store spillutgiveren 2K Games har vært så nølende med å lansere spillene sine på GOG – hele åtte år har butikken eksistert, uten at en eneste klassiker fra utgiveren som også eier Rockstar Games og Firaxis har dukket opp på tjenesten. Men nå har de endelig tatt til fornuft, og lansert et knippe spill der.

Originale X-COM het egentlig UFO: Enemy Unknown i vår del av verden.
Originale X-COM het egentlig UFO: Enemy Unknown i vår del av verden.

Spillene som er til salgs på GOG nå er X-COM Classic Bundle (alle de gamle X-COM-spillene), Railroad Tycoon Bundle (Sid Meier’s Railroads og Railroad Tycoon II og III), Freedom Force Pack (Freedom Force og oppfølgeren), samt nyutgaven av Sid Meier’s Pirates fra tidlig på totusentallet (Pirates! Gold er allerede på GOG via utgiveren Retroism).

Med andre ord: Mange gode spill her, men ingenting som ikke allerede har vært på Steam i en årrekke. Civilization-serien glimrer også med sitt fravær, men den dukker nok opp i fremtiden.

Civilization-serien kan bli vanskelig

Railroad Tycoon 2 har muligens tidenes største grensesnitt.
Railroad Tycoon II har muligens tidenes største grensesnitt.

Det som antakeligvis gjør ting litt komplisert for de gamle Civilization-spillene, er at 2K Games ikke ser ut til å eie rettighetene til selve spillene. Disse ble utviklet av det interne Microprose-studioet MPS Labs, lenge før Firaxis ble grunnlagt, og det er tidligere nevnte Retroism (eller rettere sagt, moderselskapet deres) som sitter på rettighetene til Microproses spill i dag. Det er gjennom dem at spill som Pirates! Gold og Colonization har blitt lansert på GOG.

Men 2K Games eier samtidig merkevaren Sid Meier’s Civilization, så med mindre GOG får Retroism og 2K Games til å snakke sammen, mistenker jeg at vi ikke vil få se noen nyutgivelse av to første spillene i Civilization-serien med det første.

Forhåpentligvis klarer GOG å få til noe, for de to første Civilization-spillene er på mange måter radikalt annerledes de senere utgivelsene i serien – blant annet ved at de er mye mer rendyrkede i sitt fokus på utvidelse enn nyere spill (som gjerne straffer, i stedet for å belønne, rask utvidelse av riket ditt).

Oppdatering: Det originale Railroad Tycoon er tilgjengelig gratis allerede. Forhåpentligvis dukker det opp på GOG også (de har tross alt flere gratisspill allerede), slik at flere får oppleve spillet.

10 kommentarer om “2K Games har endelig omfavnet GOG”

  1. Mangler Civ2 og Railroad Tycoon 1, ja, men nå fikk jeg i det minste endelig belønning for å ha ventet med å skaffe meg disse spillene på Steam, og i stedet kunne bruke gårsdagen på å øke GOG-samlingen min.

    Svar
  2. Et poeng jeg forøvrig ikke nevnte i artikkelen er at det er ganske gode prisreduksjoner på disse spillene, enten man kjøper dem individuelt eller i pakker. Det tilbudet gjelder bare frem til tirsdag.

    Svar
  3. Freedom Force koste eg meg med i si tid. Tidvis banalt, men spennande med ein annan setting enn vanleg. Skulle vore bedre superhelt-spel (type lag din eigen) der ute.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.