Aprilspøk: Spillhistorie.no satser på e-sport

Vi lytter til leserne våre, og vil satse stort på e-sport i tiden fremover.

Stadig mer av innholdet som produseres på spillnettsteder verden over er enten videoinnhold, eller e-sportrelatert innhold. Undersøkelser viser at færre og færre er interessert i å lese en god, gammeldags anmeldelse av et spill. Det er heller ikke lett å tjene penger til livets opphold når en stor del av brukerne våre har annonseblokkering. Derfor har vi som mål å pøse ut mange flere, men kortere saker enn vi gjør i dag, slik at vi får flere treff på annonsene vi skal rulle ut senere denne uken.

Slike tabeller og statistikker vil det bli mer av i tiden fremover (Utsnitt fra: Telenorligaen / Gamer.no)
Slike tabeller og statistikker vil det bli mer av i tiden fremover her på Spillhistorie.no
(Utsnitt fra: Telenorligaen / Gamer.no)

Ettersom ingen av oss i Spillhistorie er noe særlig flinke på å produsere videoer, har vi tatt en avgjørelse på å la e-sport være hovedfokuset vårt. Ved å redusere produksjon av vårt «vanlige» innhold fra cirka 4-5 saker om dagen til 2-3 saker i uka, kan vi dytte ut mye interessant og relevant innhold fra e-sportverdenen, og vi kan gjøre det raskt.

Vi satser på fotball, rally og sjakk

I første omgang ønsker vi å fokusere på «vanlig» e-sport. Det vil si, eksisterende sport som har fått sin versjon i form av dataspill. Vi tenker da fotball (FIFA), rally (DiRT) og sjakk (Chessmaster) i starten. Særlig Chessmaster vil vi følge intenst, og sørge for at vi har livedekning når de viktigste kampene mellom quEEn16 og kInGsLaYah2004 foregår.

– Det er jommen ikke lett å starte spillnettsted i dagens marked, og vi trenger åpenbart å gjøre store endringer for å bli rike på dette her. Vi har derfor studert data fra Google Analytics, og kommet frem til at vi har alt for få unge lesere. Siden vi egentlig ikke har peiling på hva ungdommen liker nå for tiden, har vi rett og slett bare besluttet å gjøre det alle andre gjør, sier Joachim Froholt fra Spillhistorie.no i en kommentar.

Dersom du har noen innspill til hvilke andre spill vi bør fokusere på, kan du gjerne  bruke kontaktskjemaet vårt. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger vi kan få.

Oppdatering: Dette var altså vår aprilsnarr for i år. Men det skjønte dere vel!

Hovedbildet til artikkelen er hentet fra Wikipedia.