Spillmåneden: April 2016

Våren er i anmarsj, og med den kommer spill som Quantum Break og Dark Souls III.

Quantum Break (Kristian)

Denne måneden ser svært laber ut for min del. Faktisk er det ingen spill jeg ser fram til. Det er triste nyheter. Det er kun étt spill som virker litt interessant, så for artikkelens skyld velger jeg å nevne det her. Det kan jo tenkes at jeg skaffer meg det.

Dette mystiske spillet har jeg egentlig ikke sett eller lest så mye om, annet enn at jeg vet at det er den neste megatittelen fra Microsoft. Problemet med slike megatitler er ofte at de hypes ekstremt mye opp i forkant (samt i alt av anmeldelser de første par dagene etter utgivelse), før støvet legger seg som et avslørende teppe over et alt for middelmådig spill som kun selger bra på grunn av markedsføring. Nå sier jeg ikke at dette er situasjonen med Quantum Break, men jeg er alltid skeptisk. Det som er litt kult er at man vil få spillet til både Windows 10 og Xbox One, uavhengig av hvilken plattform man kjøper det på. I alle fall om man forhåndsbestiller – jeg er usikker på om det er et permanent tilbud. Skjønt – hvem vil vel spille et spill på konsoll om man har en noenlunde oppegående PC?

Men mest sannsynlig blir april 2016 den måneden jeg leter dypt i spillsamlingen min på GOG for å finne noe brukbart. Eller kanskje jeg kan bruke tiden til å vårklargjøre bil, hus og hage?

 • Sjanger: tredjepersons skytespill, actioneventyr
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows 10, Xbox One
 • Utvikler: Remedy Entertainment
 • Utgiver: Microsoft Studios
 • Lanseringsdato: 5. april 2016

Dark Souls III (Joachim)

I motsetning til Kristian, har jeg ganske mange spill på radaren for april 2016 – men sjansene er ganske store for at Dark Souls III ender opp med å spise opp det meste av tiden min. Jeg elsker Dark Souls-serien, og de tidlige rapportene fra folk som har fått tilgang på den japanske versjonen tyder på at også det tredje spillet i serien blir en fantastisk opplevelse. Jeg gleder meg stort til å utforske en ny og mørk verden fra Hidetaka Miyazaki og resten av From Software.

 • Sjanger: Actionrollespill
 • Flerspiller: Ja, på en måte
 • Plattform: Windows, Xbox One, PlayStation 4
 • Utvikler: From Software
 • Utgiver: Bandai Namco
 • Lanseringsdato: 12. april 2016

The Banner Saga II (Joachim)

Jeg likte det første The Banner Saga-spillet godt, og gjorde mitt ytterste for å redde de stakkars flyktningene jeg hadde fått ansvar for. Spillet hadde sine svakheter (personlig satte jeg for eksempel lite pris på måten den siste delen av eventyret var designet), og skaperne tok noen rare valg under utviklingen av kampsystemet, men alt i alt var det en flott opplevelse. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

 • Sjanger: Taktikk/rollespill
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows, Mac
 • Utvikler: Stoic Entertainment
 • Utgiver: Versus Evil
 • Lanseringsdato: 19. april 2016

Battlefleet Gothic: Armada (Joachim)

Jeg har en tendens til å glede meg til flere spill enn jeg rekker å spille, og jeg mistenker at hvis Dark Souls III blir så oppslukende som jeg håper, så blir Battlefleet Gothic antakeligvis et av spillene jeg ender opp med å ofre. Men jeg må nevne det likevel. Det ser jo rett og slett vanvittig heftig ut. Et romstrategispill satt til Warhammer-universet, med de kuleste romskipene jeg har sett siden Babylon 5 (selv om de romskipene egentlig ikke er så kule som jeg trodde på nittitallet).

 • Sjanger: Taktikk/strategi
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Tindalos Interactive
 • Utgiver: Focus Home Interactive
 • Lanseringsdato: 21. april 2016

King’s Quest – Episode 3 (Nikolai)

Som for Kristian, er april en heller label måned. I motsetning til mai og juni, som begge har to nye storspill fra mine favoritter i Paradox Development Studio, er april uten noen spesiell høydare for meg.

Jeg ønsker likevel å nevne ett spill som jeg kommer til å skaffe meg på sikt. Jeg elsket King’s Quest da Sierra var store, en mannsalder tilbake. Og nå som franchisen er tilbake, i episodeformat, kommer jeg garantert til å skaffe meg det. Jeg gleder meg veldig. Men jeg vil helst vente til alle episodene er ute. Tredje episode kommer ut den 26. april, og jeg skal prøve å ikke lese for mye om det, akkurat som med de forgående episodene. Alt jeg vet er at jeg vil ha det. Hele spillet fortrinnsvis. Så akkurat som med Dreamfall: Chapters, så prøver jeg å vente til alt er kommet ut! I mens vil jeg leke meg med et spill jeg tester, som jeg ikke kan snakke om ennå, og fotfølge PDS’ ansatte digitalt for all informasjon om Stellaris og  Hearts of Iron IV. Mens jeg prøver ikke å stryke på eksamen. Det siste er viktig…

 • Sjanger: Eventyrspill
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
 • Utvikler: The Odd Gentlemen
 • Utgiver: Sierra Entertainment
 • Lanseringsdato: 26. april

Dovetail Games Flight School (Joachim)

Dette er spillet jeg gleder meg mest til i april, utenom Dark Souls III. Jeg er en stor tilhenger av Microsoft Flight Simulator X, og har installert mengder av utvidelser som har fornyet det ti år gamle spillet, men det er ikke til å komme unna at det gamle fundamentet ikke lenger holder mål. Flight School blir en smakebit på hva vi har i vente når Dovetail lanserer det neste «store» spillet i serien senere i år, og selv om det blir begrenset i forhold til de tradisjonelle spillene, ser det faktisk temmelig kult ut.

Det eneste jeg ikke helt skjønner er hvorfor den eneste traileren vi har fått fra spillet er CGI-tullet du kan se under.

 • Sjanger: Flysimulator
 • Flerspiller: Nei :(
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Dovetail Games
 • Utgiver: Dovetail Games
 • Lanseringsdato: Sent i april

Oriental Empires (Joachim)

Virtuell imperiebygging er noe av det beste jeg vet, og selv om jeg elsker at det kommer så mange romstrategispill for tiden, savner jeg de mer jordnære spillene i «4X-sjangeren». Her kommer den historiske imperiebyggeren Oriental Empires inn som et ambisiøst, friskt pust i sjangeren, som jeg gleder meg til å ta en titt på – men om jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke det kommer til å skje denne måneden. Både på grunn av det tidligere nevnte Dark Souls III, og på grunn av at det kun lanseres i «early access». Men jeg skal følge med på tilbakemeldingene det får, og om de er positive nok kan det jo være jeg tar sjansen.

 • Sjanger: Strategi
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Shining Pixel Studios
 • Utgiver: Iceberg Interactive
 • Lanseringsdato: April

2 kommentarer om “Spillmåneden: April 2016”

 1. DS collector edition for tredje gang = check.
  Kan vel si at jeg også er litt mer en ekstatisk entusistisk over DS serien, da medregnet demons og bloodborne.
  Kan utdype min eksentrisitet over serier såpass langt at jeg handler inn collector edition på xone, selv om jeg ikke har xone, og digital ps4 apocalypse edition så jeg får spilt litt også :p

  Svar
 2. Ikke så mye jeg har på blokka denne måneden, men har to….

  1979 Revolution: Black Friday:
  Interaktiv film (så vidt jeg kan se) forhåpentligvis uten QTE og med faktiske konsekvenser. (Spørs nok det) Det som allikevel gjør dette spillet så spennende er at det er satt til den iranske revolusjonen, noe som ikke akkurat er dagligdags.

  The Banner Saga 2:
  Likte det første spillet godt, men siden Stoic boikotter GOG denne gangen, boikotter jeg dem til det er veldig på tilbud.

  Dark Souls 3 blir vel enda en elendig konsollport, så det gidder jeg ikke denne gangen, og selv om jeg synes Oriental Empires ser spennende ut, så er det jo early access, og da teller det ikke.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.