Barbarian har kommet til Sega Master System

Det populære Commodore 64-slåssespillet har fått uoffisiell Master System-versjon ved navn Cimmerian.

Nettstedet SMS Power holder i disse dager en programmeringskonkurranse der hobbyutviklere fra hele verden prøver å presse den aldrende Sega Master System-konsollen til det ytterste. Dette har resultert i en bråte nye spill for konsollen, som du blant annet kan spille via emulator (jeg bruker Fusion, som emulerer både Master System og MegaDrive).

Det ser jo pent ut.
Det ser jo pent ut.

Et av de mest imponerende er Cimmerian, en overføring av et klassisk slåssespill som heter Barbarian. Originale Barbarian kom blant annet til Commodore 64, Amiga og en rekke andre hjemmedatamaskiner, men aldri til Sega Mega Drive. Grunnen til at det nå har fått nytt navn, er at skaperen av spillet har gjort en rekke små endringer.

I Barbarian/Cimmerian møtes to Conan-aktige tøffinger til sverdkamp, og kun en av dem vil overleve. Dere bruker et begrenset antall bevegelser hver (husk at dette spillet opprinnelig ble laget for joysticker med én skyteknapp). Noen er mer dødelige enn andre, og i originalspillet er det mulig å hugge hodet av motstanderen med ett angrep om du timer det riktig.

Cimmerian har også samme angrep, og det er like dødelig, men utvikleren har ikke kommet så langt at hodet flyr av enda.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.