Starpoint Gemini Warlords har fått tidliglansering

Seriens mest ambisiøse spill til nå lar deg kjempe om makten i et åpent univers.

Kroatiske Little Green Men har, sammen med den nederlanske spillutgiveren Iceberg Interactive, lansert Starpoint Gemini Warlords på «early access»-tjenesten til Steam. I likhet med de tidligere spillene i serien, er dette et åpent romspill der du får reise rundt i et stort solsystem på jakt etter penger og makt.

Grafikken ser det ikke ut til å være noe galt med.
Grafikken ser det ikke ut til å være noe galt med.

Men Warlords utvider konseptet, og utviklerne beskriver det selv som en kombinasjon av romsimulator, rollespill og 4X-strategispill. I tillegg til å styre ditt eget romskip kan du kommandere hele flåter med krigsskip, ta kontroll over fiendens territorium og bygge opp ditt eget, mektige hovedkvarter. Samtidig kan du drive handel og gruvedrift for å tjene penger.

Samtidig får vi altså rollespillelementer som dialoger med ulike valg («som i moderne rollespill», ifølge utvikleren) og avansert figurutvikling med fire klasser (kun én i tidligversjonen) og en rekke egenskaper.

Flotte stjernetåker.
Flotte stjernetåker.

Tolv måneder i «early access»

Tidligversjonen lar deg oppleve hele spillets univers, som skal være ti ganger større enn universet i forgjengeren. Du kan prøve prologen til kampanjemodusen, og hoppe fra denne over i «conquest»-modus, som er en modus der du står fritt til å skape din egen historie. Ellers er cirka halvparten av de planlagte skipene i spillet, og det samme gjelder funksjonene i hovedkvarteret.

Little Green Men anslår at spillet skal være i «early access» i cirka tolv måneder, før det blir ferdig. Så langt har tidligversjonen fått nesten utelukkende positive brukeranmeldelser. Prisen nå er 170 kroner (med lanseringsrabatt koster spillet 153 kroner). Etter hvert som spillet blir større og får mer funksjonalitet, vil også prisen øke. Her er en trailer:

Merk at spillet kun støtter 64-bits operativsystemer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.