Verden har gått av hengslene – kan du redde stumpene?

Det politiske strategispillet Geo-Political Simulator 4 er ute nå.

Dagens geopolitiske landskap er mildt sagt forvirrende og uforutsigbart, og det er lett å få inntrykk av at verden bare blir galere og galere. Antakeligvis fordi at det er nettopp det den blir. Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe – all galskapen egner seg perfekt som fundament for et politisk strategispill.

Geo-Political Simulator 4: Power & Revolution skal tilby en nøyaktig simulering av den politiske situasjonen i verden, med politisk og økonomisk data oppdatert 1. januar 2016. Landegrensene skal også være helt nøyaktige, og i konfliktområder har de ulike partene kontroll over de samme byene i spillet som de har i virkeligheten.

Du kan velge om du vil spille en statsleder eller ta kontroll over en opposisjonsgruppe i hvilken som helst av verdens stadig økende antall uavhengige stater. Siden opprør er i tiden, har utviklerne lagt til urbane konflikter som demonstrasjoner, opprør og geriljakriging, som du kan detaljstyre om du er en av de stridende partene. Droner, satellitter og spionasje er også med.

Her er en trailer med mye bra (kremt) stemmeskuespill:

Presentasjonen kunne nok vært et par-tre hakk mer profesjonell, men ellers virker spillet interessant. Det står ikke noe på nettsiden om Steam-lansering, men det forrige spillet i serien er på tjenesten, så forhåpentligvis dukker også fireren opp der etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.