Husker du Wacky Wheels?

Nå er har den populære Mario Kart-klonen fått en oppfølger.

Super Mario Kart ble en kjempesuksess da det ble lansert på SNES i 1992, og spillet inspirerte flere utviklere på andre plattformer til å lage sine egne kloner. En av de mest kjente av disse var Wacky Wheels for PC, som kom ut i 1994. Her fikk spillerne styre en gjeng dyr som hadde rømt fra dyreparken, og kjørte rundt i ombygde gressklippere.

Trofast presentasjon.
Trofast presentasjon.

Nå er serien tilbake. Wacky Wheels HD er ikke en nyversjon av originale Wacky Wheels, men et helt nytt spill. Spillets baner og funksjoner er ikke bare basert på elementene fra det originale Wacky Wheels, men også andre slike spill, som Konami Crazy Racers, Atari Karts og Mario Kart: Super Circuit.

Vi loves 16 baner, Grand Prix-modus, lokal flerspiller for opp til fire spillere, en nytolkning av det originale lydsporet, og snart også nettbasert flerspiller for opp til åtte spillere. Spillet er ute i «early access» – det skal stort sett være komplett, men utviklerne trenger hjelp til balanseringen, og den nettbaserte flerspilleren er ikke implementert.

Den ferdige versjonen skal etter planen lanseres i juni. Det skal etter hvert også komme på mobile plattformer. Her er litt video:

Om du heller vil spille originalen, og er skeptisk til dette nye spillet, så kan du heldigvis fortsatt kjøpe den på Steam eller GOG. Min favoritt Mario Kart-klone er forøvrig Xtreme Racing på Amiga.

3 kommentarer om “Husker du Wacky Wheels?”

  1. Det originale spillet støttet to spillere på «hver sin side» av tastaturet. Her må man har minst en kontroll om man skal spille lokal multiplayer. :-(

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.