Ports of Call-inspirerte TransOcean 2 får dato

Klar for å tjene deg rik i rollen som skipsreder?

Ports of Call er et av de spillene alle som har nådd en viss alder ser ut til å ha vært borti. Her var målet å tjene penger på å frakte varer rundt om i verden, ved hjelp av en (forhåpentligvis) stadig større og mer moderne flåte med frakteskip. For noen år siden forsøkte et spill ved navn TransOcean å gjenskape Ports of Call-opplevelsen, og selv om det kanskje ikke lykkes helt, fikk det en grei mottakelse blant annet på Steam.

Unna vei, Fred Olsen.
Unna vei, Fred Olsen.

Nå er oppfølgeren straks klar. Den skal lanseres 11. mai, og kommer til PC og Mac. Som i Ports of Call får du rollen som skipsreder, og du kan velge mellom 60 internasjonale havner å starte selskapet ditt. I starten får du kun tilgang på små frakteskip, men etter hvert kan du utvide flåten med store tankskip, kontainerskip og tørrlasteskip. Skipene kan også oppgraderes.

Underveis må du ta hensyn til eksterne faktorer, som oljepris og spillets dynamiske, globale økonomi. Det virker med andre ord ikke som man kan finne én rute som alltid er superlønnsom, slik man i alle fall til en viss grad kunne i Ports of Call. Som i spillets inspirasjonskilde. kan du forøvrig også legge til og fra kai selv, og denne delen av spillet foregår i 3D.

TransOcean 2 har tre enspillermoduser (inkludert kampanje og sandkassespill), men den største nyheten er nok flerspillermodusen, der opp til åtte spillere kan kjempe om kontraktene. I flerspiller kan man blant annet sabotere for de andre spillerne på ulike vis, men det ser ikke ut til at vi får lov til å styre skipene våre i 3D når vi spiller med andre. Kanskje like greit, siden dette aspektet av Ports of Call ble litt slitsomt i lengden.

Her er en trailer:

Om du liker å tjene virtuelle penger, kan du forresten glede deg over at et av tidenes beste økonomiske strategispill nylig ble relansert på Steam. Det kommende spillet Industry Manager kan også være interessant å følge med på.

5 kommentarer om “Ports of Call-inspirerte TransOcean 2 får dato”

 1. Ports of Call, mmmm. Manøvrering mellom isfjell var tingen sin. Synes å huske Cape Town var en av mine vanlige stopp, så tror den var grei. I motsetning til Karachi… Men var kanskje mer kaia der enn fortjenesten som jeg ikke likte.

  Transocean skaffet jeg faktisk for ikke så lenge siden, men har ikke prøvd den ennå.

  Svar
  • Karachi var jeg ofte innom. Med våpen, tror jeg… Etter hvert sluttet jeg å prøve på de mer tidkrevende havnene, og bare kjørte full revers ut igjen. Da ble skipet lagt til kai automatisk, men jeg måtte betale bot.

   Svar
  • Har blitt en god del Transocean på meg de siste ukene. Spilte kampanjemodusen der og moro nok å legge til i havna, iallfall med NewPanamax og ULCV, skjønt de andre skipene ofte måtte stoppe og klage på mine manøvre. :p

   Ble litt kjedelig etterhvert da så gikk over til los (iallfall på de mindre skipene). Gav opp på tycoon lenge før jeg fikk kjøpt ut hun investoren da. Var vel rett under 9 milliarder € med altfor mange timer igjen til 13 (eller hva hun krevde).

   Svar
 2. Gåttabanen for noen folk! Revers-triks liksom.

  Neste blir at dere innrømmer å hvile i BG/IWD/etc før magikern har brukt opp absolutt alle sakene sin…

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.