Kjente navn til Retrospillmessen

Når Retrospillmessen 2016 sparkes i gang om kort tid, kommer både internasjonale Youtubere og kjente spillmusikere.

Den årlige Retrospillmessen i Sandefjord er rett rundt hjørnet – messen finner sted 14. og 15. mai, altså om like over to uker. Nå har folkene bak messen røpet at de får besøk av flere kjente, internasjonale Youtubere.

Brentalfloss besøkte Retrospillmessen i fjor også.
Brentalfloss besøkte Retrospillmessen i fjor også.

Om du kjenner til Youtubere som Pat The NES Punk, The Game Chasers og Brentalfloss, kan du glede deg til å treffe disse på messen. Der vil de spille konsert og ha et spørsmål & svar-arrangement der tilhengerskaren deres kan få svar på det de lurer på.

Youtube-personligheten The Completionist dukker også opp, og de yngste vil utvilsomt også sette pris på at Minecraft-spilleren Noobwork vil besøke messen.

For den eldre garde, som vokste opp med Commodore 64, er det kanskje mer interessant at to av folkene bak musikken i The Last Ninja-serien finner veien til messen. Både Ben Daglish og Matt Gray vil gjeste arrangementet, skrive autografer, og holde et spørsmål og svar-arrangement.

En spillbar reise i TV-spillenes historie

Men fokus er selvsagt fortsatt på spill, og vi loves muligheten til å oppleve en spillbar reise i TV-spillenes historie. Arkademaskiner og flipperspill blir også tilgjengelige for de som vil prøve seg.

Du må nok stå i kø for å teste de mest populære spillene.
Du må nok stå i kø for å teste de mest populære spillene.

– Vi startet Retrospillmessen for tre år siden, og har hatt en eventyrlig vekst. I fjor var hele 4500 besøkende innom messen, og i år håper vi på 6000! Messen er rett og slett en nostalgitripp av dimensjoner hvor man kan prøve igjen alt fra Super Mario Bros til Space Invaders. Dette blir en pikselfest, og vi gleder oss til å treffe retrogamere i alle aldre, sier Retrospillmesse-general Jan Olav Hegvik i en pressemelding.

Samlere kan også glede seg, ettersom messen vil ha et eget område der man kan handle gamle spill (med maskiner fra blant annet Nintendo, Atari, Sega, Commodore og Philips), t-skjorteer og bamser, samt gamle leker. Ellers loves vi konkurranser og utstilling av en rekke svært sjeldne spill.

Dette året vil messen også ha et After Hours-arrangement etter vanlig stengetid på lørdag 14. mai. Her blir lyset dempet og køene kortere, ifølge pressemeldinen, og Brentalfloss vil holde en ekstrakonsert. I tillegg samles alle de amerikanske gjestene for et All-Star Q&A-arrangement.

Messen finner sted i Runarhallen. En dagsbillett for voksne koster 200 kroner, mens det koster 300 kroner for en helgebillett. Du finner mer informasjon på messens offisielle nettsted. Om du er interessert i klassiske spill, bør du forøvrig også få med deg utstillingen GameOn 2.0 på Teknisk museum.

5 kommentarer om “Kjente navn til Retrospillmessen”

 1. Lurer på hvor mye det koster å hente inn en Youtuber ingen har hørt om, kontra å hente inn noen som faktisk har noe med spillutvikling å gjøre.

  Det er forøvrig på høy tid å lage en DOS-messe! Noen ganger lurer jeg på om den delen av spillhistorien ikke finnes, men det var jo det alle jeg kjente spilte, og alle «vanlige folk» har jo et forhold til mange klassikere, så det kan jo ikke bare ha vært oss.

  Svar
 2. Jeg spilte også mest DOS i oppveksten Kim :) Vi kommer til å ha en egen avdeling med gamle datamaskiner (C64 etc..) på messen, men DOS har vi valgt å ikke fokusere alt for mye på i år. Det kommer nok på fremtidige messer :)

  Svaret på youtubere kontra spillutviklere er at det er omtrent det samme. Ulempen med spillutviklere er at mange av de er ganske folkesky i motsetningen til youtubere som ønsker et publikum og har noe aktuelt å promotere.

  Når det er sagt så kommer jo både Ben Daglish og Matt Gray som begge jobbet i spillbransjen på høyden på 80-tallet :)

  – Jørgen / Retrospillmessen

  Svar
 3. «Youtuber som ingen har hørt om»… minus de titusener/hundretusener av følgere hver av de utenlandske har. Jepp, små navn som Brentalfloss (358k), The Completionist (600k), Pat the NES Punk (188k) og Game Chasers (87k). Joda, publikumet til disse er spredt internasjonalt, men i retromiljøet er samtlige av dem velkjente, også her. At alle disse kommer til en norsk messe er stort, og er definitivt publikumsmagneter.

  Heh, kan ta med han norske også, som jeg ikke følger personlig, men som absolutt ikke er noe å fnyse av: Noobwork (141k).

  Svar
  • Når jeg sier «ingen», så snakker jeg selvsagt ikke om Youtube-generasjonen. «ingen» av de som var unge på 80-tallet har noe forhold til disse youtuberne. «Ingen» har heller noe forhold til gamle spillutviklere, selvsagt, men de har i alle fall et forhold til spillene deres, og det er vel det som er poenget med en retromesse?

   Mulig at de som er veldig inne i retromiljøet har hørt om disse folkene, men jeg er liiiiiiitt over gjennomsnittlig interessert i spill og har aldri hørt om noen av dem, så at noen av vennene mine som også spilte spill på 80 og 90-tallet skal ha hørt om dem er mindre enn 0%.

   Svar
   • Hihi, jeg hadde heller ikke hørt om noen av dem. Jeg ble født på syttitallet, så jeg er sikkert litt for gammel. Neste år får de invitere Matt Barton. :)

    Men utrolig moro at Ben Daglish og Matt Gray kommer, da!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.