Nå er kritikerroste Decisive Campaigns: Barbarossa ute på Steam

Et av fjorårets mest anerkjente strategispill har blitt lansert på Steam.

Om du liker beinhard, brettspillinspirert strategi med avanserte regler, virker Decisive Campaigns: Barbarossa som et spill du bør ta en titt på. Som navnet tilsier, handler spillet om den tyske invasjonen av Sovjetunionen i 1941, og da spillet ble lansert i fjor, fikk det massevis av ros.

Avanserte greier.
Avanserte greier.

En av grunnene til all rosen er et nyskapende system der de politiske og personlige relasjonene til spillfiguren din påvirker det som skjer på slagmarken.

Dette er ment å skulle simulere kommandokjeden og hvordan militære ledere forholder seg til over- og underordnede. Hvordan du gjennomfører ordrene du har fått, og hvilke valg du tar underveis, påvirker hvordan både over- og underordnede ser på deg, og dette vil igjen påvirke hvordan de forholder seg til deg.

Underveis kan du lese dagbøkene til folk du kommanderer.
Underveis kan du lese dagbøkene til folk du kommanderer.

Det kan for eksempel lønne seg å være venner med folk som avgjør hvor mye ressurser styrkene dine får på slagmarken. Noen valg er også av etisk karakter, og når krigen er over kommer disse til å bli studert nøye. Det hjelper jo forøvrig ikke at uansett hvilken side du spiller for, er personen i toppen litt «utfordrende» å forholde seg til.

Men uansett hvor god politiker du er, må du selvsagt også sørge for at styrkene dine overlever på slagmarken. Her må du forholde deg til tøffe motspillere og hundrevis av variabler som kan påvirke utfallet av konfrontasjonene.

Den ferske Steam-versjonen koster 340 kroner (272 kroner med lanseringsrabatt). Her er spillets lanseringstrailer fra i fjor:

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.