Qvadriga-skaperen med sjakk-inspirert strategi

I Chexs kan du flytte flere brikker per tur, og turen din tar du samtidig med motspilleren.

Indie-utvikleren Turnopia fikk mye positiv oppmerksomhet (blant annet fra meg) for strategispillet Qvadriga, der du måtte lede et team med gladiatorer som deltok i romertidens brutale hesteløp. Spillet var inspirert av brettspillet Circus Maximus.

Hm, dette så jo lettfattelig ut.
Hm, dette så jo lettfattelig ut.

Nå har Turnopia latt seg inspirere av nok et klassisk brettspill – denne gangen et spill vi alle kjenner til, nemlig sjakk. Chexs er et abstrakt strategispill der sjakkbrikker kjemper mot hverandre på spillbrett bygd opp av heksagoner, og i stedet for at spillerne flytter én og én brikke, får begge spillerne flytte så mange de vil – samtidig.

Ifølge utvikleren resulterer dette i et raskt spill med dynamiske fronter, der ulike brikker kan støtte hverandre i kampen om kontrollen over spillbrettets ruter.

Spillet skal etter planen ferdigstilles i løpet av måneden, og kommer til PC og Mac. Utviklerens forrige spill gjorde det greit på Steam, men ble solgt der gjennom utgiver Slitherine. Siden han nå er på egenhånd, må spillet gjennom Greenlight. Her er en trailer:

En kommentar om “Qvadriga-skaperen med sjakk-inspirert strategi”

  1. Jeg likte Qvadriga godt, men dette spillet så traust ut.Jeg skjønner ærlig talt ikke helt hvorfor det å lage forverrede versjoner av sjakk i dataspillform har blitt så populært. Én av styrkene med sjakk som strategispill er at det er fullstendig fritt for tilfeldigheter, og den fordelen virker være borte her.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.