Sid Meier’s Civilization VI er annonsert!

Det neste spillet i den episke strategiserien kommer til høsten.

2K Games og Firaxis har nå annonsert at Sid Meier’s Civilization VI er under utvikling, og lanseres 21. oktober i år. Som de tidligere spillene i serien, er det snakk om turbasert imperiebygging der du starter i oldtiden og må forsøke å overleve frem til den moderne tidsalder ved hjelp av utforsking, krigføring, bybygging og forsking.

Ny grafikkstil.
Ny grafikkstil.

Mange spennende nyheter

I likhet med i Civilization V, er spillets verden delt inn i heksagonale ruter, og kun én militærenhet kan okkupere en enkelt rute. Denne kan imidlertid enheter «kombineres» – du kan for eksempel slå infanterister sammen med anti-tank-soldater, eller slå en nybyggerenhet sammen med en kriger.

Vi loves også flere nyheter, slik som at de individuelle byene nå vil kreve flere ruter, og seg naturlig ut over kartet ettersom de vokser. Forskningssystemet skal også ha fått nyheter, og ved å utforske og utnytte verden rundt deg, vil du kunne forske raskere.

I tillegg forteller pressemeldingen at motstanderne nå vil ha egne agendaer som avgjøres i starten av hvert spill, og at det vil være fem måter å vinne på. Spillet vil også ha flere flerspillermoduser enn før, med blant annet samarbeidsspill.

Det nye spillet kan allerede nå forhåndsbestilles på Steam. PC Gamer har en sniktitt, der de også har snakket med hoveddesigner Ed Beach. Her er annonseringstraileren:

En serie med historisk sus

Det første spillet i serien ble designet av Sid Meier og Bruce Shelley, og lansert i 1991. Inspirasjonskildene var i stor grad brettspillet Civilization (fra Avalon Hill), samt krigsspillet Empire. Det skal vi ta en titt på senere denne uken, her på Spillhistorie.no. Nylig kom Civilization-designerne Sid Meier, Bruce Shelley, Brian Reynolds og Soren Johnson sammen for å diskutere seriens historie.

Et av tre bilder fra det nye spillet.
Et av tre bilder fra det nye spillet.

I årenes løp har den hatt noen avstikkere, slik som det rimelig ferske Civilization: Beyond Earth, men det har altså kun kommet fem hovedspill i serien så langt. Dette er nok en av grunnene til at det alltid er knyttet svært store forventninger til nye spill i serien. Mange forventet at Civilization VI skulle annonseres i år, siden det nå er hele seks år siden det forrige spillet i serien dukket opp.

I tillegg var sjefen for den konkurrerende strategiutvikleren Stardock ute tidligere i år, og sa at spillet kom til å annonseres i år. Han forklarte dette utsagnet med at det var «hans jobb å vite slike ting» – og han hadde altså rett.

Ta forresten en titt på våre helt ferske inntrykk av Offworld Trading Company, det nye spillet fra Civilization IV-designer Soren Johnson.

4 kommentarer om “Sid Meier’s Civilization VI er annonsert!”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.