Her er traileren til dokumentarfilmen The Amiga Years

Filmen om Amiga-plattformen og spillindustrien rundt den har fått lanseringsdato.

Amiga er en av de viktigste spillplattformene i mediets historie, men den er også en av de plattformene som oftest blir glemt. Dette kan forhåpentligvis den nye dokumentarfilmen The Amiga Years gjøre noe med.

Dette ikoniske Amiga-bildet ble laget av Jim Sachs, som også lagde grafikk til Defender of the Crown.
Dette ikoniske Amiga-bildet ble laget av Jim Sachs, som også lagde grafikk til Defender of the Crown.

The Amiga Years er en oppfølger til From Bedrooms to Billions, en film som tok for seg den britiske spillutviklerscenen på åtti- og nittitallet. Her er fokuset på Amiga-plattformen og de som lagde spill for den – og denne gangen har filmskaperne snakket med folk fra hele verden.

I tillegg til historien om datamaskinen i seg selv, fortalt av folkene som var med å utvikle den, inneholder filmen intervjuer med skaperne av spill som Populous, The Secret of Monkey Island, Sensible World of Soccer, Defender of the Crown, Shadow of the Beast, Turrican II, Another World og mange flere. Samlet får man 2,5 timer med video, inkludert hovedfilmen og ekstra innhold.

Filmen skal lanseres torsdag den 19. mai, og blir tilgjengelig via Vimeo. Den koster cirka 125 kroner å forhåndsbestille. Her er traileren:

 

En kommentar om “Her er traileren til dokumentarfilmen The Amiga Years”

  1. Kickstartet begge disse filmene, og gleder meg sykt til The Amiga Years! Første filmen var en glede å se på.:)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.