Kansellert NES-spill har endelig dukket opp på nettet

Happily Ever After skulle ha blitt lansert tidlig på nittitallet, men kom aldri ut. Nå er det funnet, og du kan laste det ned.

I løpet av spillhistorien har en rekke titler av ulike årsaker blitt kansellert, selv om de i praksis var ferdigutviklet. Ofte har dette med spillets kvalitet å gjøre, men andre ganger er det helt andre faktorer som har gjort at spillet aldri så dagens lys på markedet.

Bilde fra introen.
Bilde fra introen.

Happily Ever After er et NES-spill som egentlig skulle ha blitt lansert i 1991. Spillet var basert på en animasjonsfilm ved samme navn, som også skulle ha kommet ut samme år. Filmen var en slags oppfølger til eventyret om Snøhvit, og hun var også hovedpersonen i spillet. Men takket være økonomiske problemer, kom ikke filmen ut i USA før i 1993 – og da floppet den totalt.

Hva som er grunnen til at spillet aldri så dagens lys er fortsatt ikke kjent, men det er ikke så veldig vanskelig å se for seg at å utgi et NES-spill fra 1991 i 1993, basert på en filmlisens som ingen var interessert i, kanskje ikke var så veldig fristende. Spillet ble i alle fall kansellert i stillhet, og i likhet med en rekke andre kansellerte titler fra åtti- og nittitallet virket det som det var borte for alltid.

Funnet hos en selger i Austin

Slik ser første brett ut.
Slik ser første brett ut.

Heldigvis finnes det en rekke entusiaster rundt om i verden, som ikke gir opp letingen etter spill bare fordi de aldri ble lansert, og nå har en av dem klart å spore opp Happily Ever After for NES, og lagt det ut på nettet. Han heter Sean McGee, og bor i den amerikanske byen Austin, der han fant en prototypeversjon av spillet hos en lokal selger.

Hvordan spillet havnet hos denne selgeren, sies det ikke noe om. Men det kan tenkes at det har noe å gjøre med at presidenten hos filmselskapet 1st National Films, som distribuerte filmen det var basert på, også bodde i Austin. Hele historien kan du lese på nettstedet Nintendo Player.

Selve spillet er et fargerikt 2D-plattformspill som følger filmens handling sånn nogenlunde, og selv om det kanskje ikke er klassikermateriale, virker det som Nintendo Player er rimelig fornøyd. Du kan laste ned spillet fra dem (for spilling på emulator), eller ta en titt på denne gameplay-videoen for å få et inntrykk av hvordan det fungerer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.