Slik fungerer Sid Meier’s Civilization VI

Se gameplay-video med omfattende forklaringer fra strategieksperten Quill18. Pluss: Firaxis presenterer amerikanerne.

Civilization VI ble som kjent annonsert denne måneden. Nå har tydeligvis en ny runde med journalister og andre fått teste spillet, og det har dukket opp flere sniktitter på nettet (blant annet denne, fra Fraser Brown for PCGamesN). Men om du virkelig har lyst til å danne deg et inntrykk av hvordan spillet fungerer, anbefaler jeg at du tar en titt på to videoer fra den erfarne Youtuberen Quill18, som spesialiserer seg på strategi- og krigsspill.

Han har bare cirka tre minutter med gameplay-video å vise, og dette er video som er gitt ut av Firaxis selv, men han har vært på besøk hos selskapet for å spille et par runder med spillet, og bruker videoinnholdet svært effektivt for å forklare hvordan det nye Civilization-spillet fungerer. Totalt får han faktisk en hel time med forklaring og demonstrasjon ut av de tre minuttene.

Her er del 1:

Og her er del 2:

Firaxis har også brukt anledningen til å presentere den amerikanske fraksjonen, og deres leder, Theodore «Teddy» Roosevelt. De får to unike enheter – jagerflyet P-51 Mustang, som skapte trøbbel for japanerne under andre verdenskrig, og kavaleriet Rough Riders, som skapte trøbbel for spanjolene cirka 50 år tidligere. I tillegg får de en unik bygning, i form av et filmstudio.

Har du forresten lyst til å lese om røttene til Sid Meier’s Civilization? Vi har skrevet et stort tilbakeblikk på hovedinspirasjonskilden, Empire: Wargame of the Century.

3 kommentarer om “Slik fungerer Sid Meier’s Civilization VI”

 1. Synes det virker ganske lovende. Spillet ser heller ikke så stygt ut i videoen sammenlignet med stillbildene de har vist fram, selv om det ikke spiller noen rolle i den store sammenhengen.

  Svar
  • Nei, jeg syntes også det så mye bedre ut i levende live enn på bildene. Det er vel uansett en vanesak (selv om jeg var veldig glad i den «realistiske» stilen de gikk for i femmeren).

   Svar
 2. Umiddelbart hadde jeg håpet på en mer realistisk stil, men etter å ha sett en del på gameplay begynner jeg å like stilen mer og mer. Veldig kul «fog of war»-effekt der den fargerike grafikken reveales fra den tegna kartstilen.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.