Retro Crew er tilbake med ny sesong

Rad Crew har startet den syvende(!) sesongen med podcasten Retro Crew.

Etter et opphold på cirka ett år, er Norges favoritt-retrospillpodcast tilbake. Rad Crew-gjengen har akkurat lagt ut den første episoden av Retro Crew sesong syv, og etter en liten videoflørt i fjor, har de nå gått tilbake til det klassiske formatet.

Virgin-versjonen.
Bildene er fra Virgin-versjonen.

I den første episoden diskuterer Jostein Hakestad og Are Ness Fløgstad de to spillmatiseringene av Disneys klassiske animasjonsfilm, Aladdin. I dag høres det mildt sagt merkelig ut at én film fikk to helt forskjellige spill, fra helt forskjellige utgivere, men det skjedde altså flere ganger på åtti- og nittitallet.

Den ene Aladdin-versjonen kom til Sega Mega Drive, PC og Amiga, og ble laget av Virgin Games. Den andre kom til Super Nintendo, og ble laget av Capcom. Der Virgin-versjonen fikk mest ros opprinnelig, mye fordi ser skikkelig flott ut, mener Jostein og Are at det er Capcom-versjonen som har tålt tidens tann best.

I fremtiden lover de forøvrig mer fokus på ukjente temaer (og litt mindre fokus på Mario og Sonic), noe som høres spennende ut. Her har du dagens podcast:

Personlig har jeg kun spilt Virgin-versjonen, men jeg er enig i at den ikke er så god som ryktet tilsier. Presentasjonen er fantastisk, men spillet er ofte ganske frustrerende.

En kommentar om “Retro Crew er tilbake med ny sesong”

  1. Mer interessant er jo hvor det blir det av neste episode av «Spillhistories podcast med dårlig lydkvalitet for at det skal høres likt ut på samlekassett».

    Aladdin-spillene er ikke så hakkende gale de, men overskygges jo fullstendig av Lion King (til PC såklart!).

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.